Muutamme tapaa toimia!

Vison Oy:n visiona on muuttaa kiinteistö- ja rakennusalaa ja julkisia toimijoita ja nostaa Suomi Euroopan ykköseksi vaativien projektien toteuttamisessa budjetissa ja aikataulussa.

Autamme kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita ja julkisia hankintayksiköitä toteuttamaan systeemisiä muutoksia asiakastyytyväisyyden, tuottavuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Toimimme suunnan näyttäjänä ja kyseenalaistajana, asiantuntijana, fasilitaattorina ja valmentajana.

Integrointia ja Lean-johtamista

Suomessa on käynnistetty vuodesta 2011 lähtien jo yli 50 allianssiprojektia. Näiden hankkeiden yhteenlaskettu arvo ylittää jo 3 mrd. euroa.

Rakennusala on alkanut integroitumaan ja uudenlaiset toteutusmallit ja hankintamenettelyt ovat käynnistäneet kokonaan uudenlaisen kehityksen. Yhteistyö ja yhdessä tekeminen, avoimuus ja luottamuksen rakentaminen ovat osoittautuneet kilpailueduksi. Lean-johtaminen haastaa alan asiantuntijoita aivan uudelle tasolle. Big room, Last Planner System, Target Value Design ja tahtituotanto muuttavat tapaamme toimia.

Muutos näyttää taaksepäin katsoen yllättävän nopealta. Tulevaisuus on kuitenkin jo nurkan takana.

Tutustu videoomme: We have seen nothing yet!

Systeemisiä muutoksia radikaalista ajattelusta

Rakentaminen, julkiset palvelut tai tietojärjestelmähankkeet koituvat usein liian kalliiksi tai ne eivät aina vastaa asiakkaiden odotuksia. Vaikka Suomessa kyetäänkin musiikkitalon, suomalaisen peruskoulun, Apotin tai Sote-uudistuksen kaltaisiin maailmanluokan ratkaisuihin, liian moni projekteista ja palveluista olisi silti toteutettavissa laadukkaammin, kustannustehokkaammin tai asiakaslähtöisemmin.

Kiinteistö- ja rakennusala, julkiset hankinnat tai kaupunkien katutyöt kehittyvät eri toimijoiden ja sektoreiden rajat ylittävästä toimintaprosessien muuttamisesta. Tällaiset muutokset syntyvät radikaalista ajattelusta, vanhojen toimimattomien tapojen kyseenalaistamisesta, uusien innovaatioiden hyödyntämisestä tai teknologioiden käyttöönotosta. Parhaimmillaan muutos käynnistyy yksinkertaisesti vain toisilta oppimalla ja yhteisiin tavoitteisiin tähtäävällä yhteistyöllä.

Arvoa rahalle ja vähemmän hukkaa

Tuemme asiakkaitamme hankintastrategian kehittämisessä, projektien ja palveluiden toteutusmuotojen ja hankintamenettelyjen valinnassa, hankintojen suunnittelussa ja läpiviennissä sekä projektien johtamisessa ja tuotannon ohjauksessa.

Hyödynnämme projekteissamme lean-johtamista ja lean-työkaluja, kuten big room -toimintaa, Last Planner -suunnittelua, tilaajan tavoitteisiin suunnittelua (Target Value Design) ja tuotannon virtauttamista. Keskitymme insinööritieteiden lisäksi myös talouteen, ihmisten johtamiseen ja kulttuurin muuttamiseen.

Konsultoimme asiakkaitamme vaativien projektien ja palveluiden suunnittelussa, kilpailuttamisessa ja johtamisessa substanssista riippumatta.


Uutiset

Lean-rakentamisen syventävä koulutus 11.6. (13.05.2020)
Lean-ajattelu vyöryy nyt rakennusalalle, suunnitteluun ja projekteille. Silti meitä haastavat lean-rakentamisen käytännön jalkauttaminen ja kysymykset: - Miksi..

Laukkasen Lauri takaisin Visoniin! (27.01.2020)
Laukkasen Lauri takaisin Visoniin! Lauri kävi kääntymässä välillä muualla, mutta palasi takaisin Visonin riveihin entistä innostuneempana. Lauri palaa projektipäällikön..

Veera Muukkonen pohjoisen ulottuvuuden tiimiin! (17.01.2020)
Visonin pohjoinen ulottuvuus vahvistui tammikuun alussa, kun Veera Muukkonen aloitti työt Oulun toimistolla 7.1.2020. Veera toimii Visonilla avustavana konsulttina..

Pauliina Fuss ja Samppa Roimela Visoniin! (23.09.2019)
Pauliina Fuss ja Samppa Roimela aloittivat Visonin konsultointitiimissä 16.9.19. Pauliina opiskelee tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisessä..

Nina Flinck Visonin projektipäälliköksi (19.08.2019)
Visonin tiimiä Nina vahvistaa monialaisella arviointien ja kehittämisen osaamisellaan. Aiemmin Nina on toiminut rakentamisen laadun parissa mm. toimialan yritysten..

Vison hakee uusia ammattilaisia (10.08.2019)
Konsultti ja/tai projektipäällikkö Haemme asiantuntijoita vaativien rakennushankkeiden projektikonsultoinnin vetäjiksi ja/tai kokeneempien konsulttien työpareiksi..

03.06.2019  Vaasan sairaala edennyt toteutusvaiheeseen!
08.03.2019  Vison Oy hakee tekniikan kandidaattia osa-aikatyöhön
23.10.2018  Rauli Hämäläinen Visoniin!
15.10.2018  Lean- ja allianssikoulutusta 31.10.-1.11.2018!
05.09.2018  Lean rakennusalalla 24.-25.9 Vielä ehdit mukaan!
23.08.2018  Nimitysuutisia Visonista