Uutiset

Kansainväliset LCI-päivät suurmenestys!

21.05.2018

Suomalaisessa rakentamisessa on käynnissä mittava kulttuurin muutos. Integroinnista saadut kokemukset ja allianssiprojektien onnistumiset avaavat nyt ovia Lean-johtamiseen. Ketterimmät alan toimijat hyödyntävät jo aktiivisesti Last Planner -suunnittelua ja Big Room -toimintaa. Nopeimmat keskittyvät nyt tahtituotantoon.

Kahdeksatta kertaa 14-16.5. järjestetyt Lean Construction -päivät kokosivat Airport Hiltoniin liki 300 asiantuntijaa lähes kymmenestä eri maasta. Ensimmäistä kertaa kolmipäiväisenä toteutettu tilaisuus muodostui erillisestä valmennuspäivästä sekä kansainvälisestä ja kotimaisista seminaaripäivistä rinnakkaisine sessioineen. Lisäksi seminaarin yhteydessä järjestettiin saksalaiselle delegaatiolla oma Collaboration in Finland -workshop.

Kaizen, tuotannon ohjaus ja ihmisten johtaminen

LCI-päivien yhteydessä järjestetyssä valmennuspäivässä perehdyttiin Lean-johtamiseen alan eri asiantuntijoiden johdolla. Valmennuspäivän teemoina olivat jatkuva parantaminen (Kaizen), Last Planner -systeemi, tahtiaikatuotanto, Big Room -toiminta ja huipputiimien johtaminen. Päivän kohokohta oli Toyota Production Systeemin asiantuntija Sammy Obaran (Honsha.ORG, USA) Kaizen-työpaja. Obaran mukaan Kaizen lähtee ihmisten sitouttamisesta ja ohjaamisesta jatkuvaan parantamiseen: hukan tunnistaminen on taito, jota voi kehittää.

Kansainvälisiä esimerkkejä tahtituotannosta

Ensimmäistä kertaa järjestetyn kansainvälisen konferenssipäivän sisältö käsitteli Lean-johtamista eri näkökulmista, Integroituja projektitoteutuksia, Target Value Design -prosessia, tahtituotantoa ja kiinteistö- ja rakennusalan kulttuurin muutosta. Päivän esiintyjinä oli kattava joukko asiantuntijoita USA:sta, Iso-Britanniasta, Saksasta, Ruotsista, Norjasta ja Suomesta.

Kulttuurin muutosta korosti myös Sharon Banks (Highway Agency, UK), jonka mukaan haasteena ovat johtamisen lisäksi myös ajattelutavan muuttaminen. Päivän puhutuimmaksi aiheeksi nousseesta tahtituotannosta alusti Janosch Dlouhyn (BMW, Saksa). Tahti-tuotannossa on kysymys prosessin standardoinnista, joka mahdollistaa täsmällisemmän tuotannon suunnittelun ja resursoinnin. Samasta aiheesta kuultiin käytännön kokemuksia ja esimerkkejä myös USA:sta ja Norjasta.

Kotimaista visiointia

Kansallisen LCI-päivän keskeisiä teemoja olivat Lean ja BIM, projektisysteemien suunnittelu, target Value Design, tahtituotanto ja tuotannon virtauttaminen sekä allianssikyvykkyys ja ihmisten johtaminen.

Tilaajat loistivat poissaolollaan

Tilaisuus kokosi käytännössä lähes koko suomalaisen rakennusalan kehittämisen kovimman kärjen. Valitettavasti paikalta puuttuivat lähes kaikki johtavat tilaajat.

LCI-päivät järjesti nyt kahdeksatta kertaa Suomen Lean Construction Instituutti. Päivien käytännön järjestelyistä vastasi Rakennusinsinöörien liitto RIL ja valmennuspäivästä Vison Oy. LCI-päivien opiskelijoiden osallistumisen sponsoroivat Granlund, Ramboll Finland Oy, SRV, Skanska, Trimble ja Rakli ry.

Lisätietoja www.lci.fi

JaS / 21.5.2018

10.08.2019Vison hakee uusia ammattilaisia
03.06.2019Vaasan sairaala edennyt toteutusvaiheeseen!
08.03.2019Vison Oy hakee tekniikan kandidaattia osa-aikatyöhön
23.10.2018Rauli Hämäläinen Visoniin!
15.10.2018Lean- ja allianssikoulutusta 31.10.-1.11.2018!
05.09.2018Lean rakennusalalla 24.-25.9 Vielä ehdit mukaan!
23.08.2018Nimitysuutisia Visonista
14.08.2018Lean rakennusalalla-valmennus tulee taas!
12.07.2018Vison hakee uusia työntekijöitä
15.10.2018Norjassa on käynnistetty ensimmäinen projektiallianssi Rv 6 Kvål-Melhus

Siirry arkistoon »