Maarit Taponen on vastannut Visonin toimistosta neljä vuotta ja on sammuttanut sinä aikana muutamankin tulipalon. Backoffice ja hyvin toimivat tukipalvelut ovat koko Visonin liiketoiminnan perusta, ja Maarit pitää niistä kiinni kynsin ja hampain.

Maaritin työpäivät eivät ole koskaan samanlaisia. Viikko voi alkaa talouskatsastuksella ja päättyä toimiston tonttuhommiin. Väliin mahtuu kaikkea viestintä- ja henkilöstöasioista markkinointiin sekä koulutus- ja valmennustilaisuuksien järjestämiseen. Pelkästään laskutus vie kahdesta kolmeen päivää uukaudesta. Ja vaikka Visonin omat prosessit ovatkin jo vakiintuneita, tulee yrityksen kasvaessa vastaan kaikenlaista.

”Minun hommani on tukea muiden työtä. Visonissa ollaan hirveän sitoutuneita asiakasprojekteihin ja se vaatii myös toimistohommilta joustoa”, kertoo Maarit.

”Pienen ja ketterä organisaatio, yhdessä tekeminen ja joustavat toimintamallit mahdollistavat omien työtehtävien luovan kehittämisen. Toimintatapa tuo paljon vastuuta, mutta kynnys kysyä, pyytää ja antaa palautetta on onneksi matala.”, jatkaa Maarit.

Työyhteisö ja ihmiset ovat Maaritin mielestä ihan työn keskiössä, samoin iloisen organisaation toimivat henkilökemiat. Erilaisissa ongelmatilanteissa Maarit puuttuu peliin: ”Joskus täytyy uhkailla, kiristää, tai jopa lahjoa, jotta asiat etenevät aikataulussa.” Hyvän ilmapiirin ansiosta ongelmat selviävät onneksi nopeasti.

Koronapandemia on haastanut tänä vuonna kaikkia alan toimijoita.
”Siitä olen iloinen, ettei virus ole pahemmin vaikuttanut meidän arkeemme. Olemme toimineet koko ajan paljon etänä, joten uuteen normaaliin ei tarvinnut pahemmin totutella”, Maarit toteaa. Maarit on kuitenkin käynyt säännöllisesti toimistolla, koska osa tehtävistä vaatii paikan päällä olemista ja jostain ne polkupyöräkilometritkin on pitänyt kerätä.

Maaritilta on usein kysytty, mitä hän oikeasti tekee työkseen. Tämä vuosi on auttanut tiivistämään asian: ”Vison kasvaa niin nopeasti ja toimii ihan rakentamisen aallonharjalla, joten myös yhteisten prosessien pitää tukea tätä kehitystä.”
”Minun hommani on pyörittää kaikkea sitä, mitä konsulttitalossa tapahtuu kulissien takana. Avoin, yritteliäs ja kannustava ilmapiiri tekevät työstä merkityksellistä, siksi minä viihdyn Visonilla niin hyvin”, päättää Maarit.