Maarit Taponen on vastannut Visonin toimistosta nyt neljä vuotta ja sammuttanut jo muutamankin tulipalon. Backoffice ja hyvin toimivat tukipalvelut ovat koko Visonin liiketoiminnan perusta, mistä Maarit pitää kiinni kynsin ja hampain.

Maaritin työpäivät eivät koskaan ole samanlaisia. Viikko voi alkaa talouskatsastuksella ja päättyä toimiston tonttuhommiin. Väliin mahtuu kaikkea viestintä- ja henkilöstöasioista markkinointiin ja koulutus- ja valmennustilaisuuksien järjestämiseen. Pelkästään laskutus vie 2-3 päivää kuukaudesta. Ja vaikka Visonissakin on omat prosessit kuvattu, tulee yrityksen kasvaessa vastaan kaikenlaista.

”Minun hommani on tukea muiden työtä. Visonissa ollaan hirveän sitoutuneita asiakasprojekteihin ja se vaatii myös toimistohommilta joustoa.”, kertoo Maarit. ”Pienen ja ketterän yrityksen matala organisaatio, yhdessä tekeminen ja joustavat toimintamallit mahdollistavat myös työtehtävien luovan kehittämisen. Toimintatapa tuo paljon vastuuta ja toisaalta kynnys kysyä, pyytää ja antaa palautetta on matala.”, jatkaa Maarit.

Työyhteisö ja ihmiset ovat Maaritin mielestä ihan työn keskiössä, samoin iloisen organisaation henkilökemiat. Erilaisissa ongelmatilanteissa Maarit puuttuu peliin: ”Joskus täytyy uhkailla, kiristää, tai jopa lahjoa, jotta asiat etenevät aikataulussa.” Hyvän ilmapiirin ansiosta selviävät ongelmatkin nopeasti.

Tämän vuoden suurin haaste on tietysti ollut koronaviruspandemia, joka on vaikuttanut paitsi koko maailmaan, niin myös Visoniin. ”Siitä olen iloinen, ettei virus ole pahemmin meidän arkeemme vaikuttanut. Olemme toimineet koko ajan paljon etänä, joten uuteen normaaliin ei tarvinnut pahemmin totutella”, Maarit toteaa. Maarit on kuitenkin käynyt säännöllisesti toimistolla, koska osa tehtävistä vaatii paikan päällä olemista ja jostain ne polkupyöräkilometritkin on pitänyt kerätä.

Maaritilta on usein kysytty, mitä hän oikeasti tekee työkseen. Tämä vuosi on auttanut tiivistämään asian: ”Vison kasvaa niin nopeasti ja toimii ihan rakentamisen aallonharjalla, joten myös yhteisten prosessien pitää tukea tätä kehitystä.” ”Minun hommani on pyörittää kaikkea sitä, mitä konsulttitalossa tapahtuu kulissien takana. Avoin, yritteliäs ja kannustava ilmapiiri tekevät työstä merkityksellistä, siksi minä viihdyn Visonilla niin hyvin”, päättää Maarit.