Vison2022-08-08T14:03:03+03:00

Vison on vaativien hankkeiden asiantuntija

Tarjoamme kompleksisten projektien ja palveluiden hankintoihin ja lean-rakentamiseen liittyvää konsultointia sekä organisaatio- ja projektitason koulutusta ja valmennusta.
  • Olemme toimineet konsultteina lähes sadassa integroidussa projektitoimituksessa sekä useissa kymmenissä muissa vaativissa julkisissa hankinnoissa. Hankkeidemme yhteenlaskettu arvo on 5,5–6,0 mrd. euroa.

  • Missionamme on suomalaisen projektiosaamisen ja lean-rakentamisen kehittäminen sekä kiinteistö- ja rakennusalamme nostaminen maailman parhaaksi.

  • Vison on perustettu vuonna 2012. Helsingin ja Oulun toimistoissamme työskentelee yhteensä noin 20 asiantuntijaa.

Ylpeänä suomalaisen rakentamisen nopeasta kehityksestä

Teollinen rakentaminen on viime aikoina kehittynyt Suomessa nopeasti. Jopa niin, että sillä olisi jo erinomaiset edellytykset olla samanlainen suuri vientituote kuin koulutuksemme. Olemme maailman kärjessä rakentamisen laadussa ja luotettavuudessa: rakentamisemme on homogeenista, säädeltyä, järjestettyä ja ohjeistettua, tekijät koulutettuja eikä harmaa talouskaan rehota. Tämä on erinomainen pohja viedä osaamistamme eteenpäin. Meillä on siihen resurssit.

Vison numeerisesti

IPT-hankkeet lähes 100 kpl (5/2022)
Allianssit 63 kpl (5/2022)
Tahtituotantoprojektit lähes 40 kpl
Projektien arvo n. 7,0 mrd. €
Lean-koulutusten asiakaspalaute 4,5 (asteikolla 1-5)
Henkilökuntamme 21
Toimistot Helsinki ja Oulu
Kasvumme vuodessa n. 10 %
Liikevaihto (2021) 2,8 M€
Liikevoitto n. 10 %

Tekijät palveluksessasi

Lauri Merikallio ›

Partner, DI
Hallituksen puheenjohtaja

puh. 040 045 0217
lauri.merikallio@vison.fi

Lauri toimii valmentajana ja lean-rakentamisen konsulttina hankkeiden syntyvaiheista niiden käyttöönottoon.

Lauri sai lean-rakentamisen kipinän ja teoriaosaamisen Berkeleyn yliopiston tutkijana, minkä jälkeen hän on ollut valmentamassa ja konsultoimassa kymmenissä eri hankkeissa, joissa on sovellettu mm. projektisysteemin suunnittelua, aikaista integraatioita, projektijohtajien sparrausta, integroitujen tiimien kehittämistä ja jatkuvaa parantamista, big room -toimintaa, suunnittelun- ja rakentamisen ohjausta, Last Planner Systemin käyttöönottoa sekä tahtituotantoa.

Lauri on valittu sekä Vuoden Rakennusinsinööriksi että Vuoden tiemieheksi. Valinnat kertovat tosin enemmän hänen konsultoimiensa projektien onnistumisesta kuin hänestä itsestään. Lauri nauttii perhe-elämästä, purjehtimisesta, musiikin tekemisestä ystäviensä kanssa ja fyysisen kuntonsa ylläpitämisestä.

Jani Saarinen ›

Partner, DI
Toimitusjohtaja

puh. 0400 625 670
jani.saarinen@vison.fi

Jani vastaa vaativien kiinteistö- ja rakennushankkeiden sekä julkisten hankintojen toteutusmalleista ja kilpailuttamisista raitioteistä kirkkoihin, ICT-hankkeisiin sekä palvelusopimuksiin.

Jani on erikoistunut strategiseen johtamiseen ja asiakkaidensa jatkuvaan haastamiseen. Aiemmin hän toimi Suomen vanhimman insinööritoimiston toimitusjohtajana, RAKLI ry:ssä sekä tätä ennen infra-alan johtotehtävässä julkisella sektorilla. Hänellä on laaja kokemus ja osaaminen kiinteistö- ja rakennusalasta asuntotuotannosta infrahankkeisiin ja rahoitusmalleista erilaisiin sopimusmuotoihin sekä toimialan kotimaisista ja kansainvälisistä järjestöistä.

Jani on myös sertifioitu kiinteistöjohtaja ja Tampereelta valmistunut lasimestari ja yhdyskuntarakentamisen DI, joka pelaa kahdenlaista palloa ja nuuhkii viinejä.

Anders Nordström ›

Partner, DI

puh. 040 525 5561
anders.nordstrom@vison.fi

Anders vastaa julkisten infra- ja muiden rakennushankkeiden toteutusmallien suunnittelusta ja kilpailuttamisesta kouluista ja sairaaloista raitioteihin.

Hän on erikoistunut niin asiakkaan kuin eri osapuolten yhteistoiminnan tukemiseen ja toiminut aikaisemmin rakennusyrityksen toimitusjohtajana Ruotsissa ja tätä ennen erilaisissa julkisen sektorin johtotehtävissä. Hänellä on pitkä kokemus toimialan kansainvälisistä ja kotimaisista järjestöistä (mm. PANK, SVMF, RIL ja PTL).

Anders on myös Ruotsissa sertifioitu ”partneringledare”. Vapaa-ajallaan hän viihtyy puutöissä vasara kädessä.

Juha Virolainen ›

Partner, OTK

puh. 040 162 6216
juha.virolainen@vison.fi

Juha toimii yhteistoiminnallisten sopimusten, hankintaprosessien ja julkisten hankintojen asiantuntijana.

Hän on havainnut käytännössä, että rakentamisen hankinnoissa ja sopimussuhteissa on hyvä kokeilla uusia tapoja, joilla edistetään osapuolten yhteistoimintaa ja vähennetään rakenteisiin ja vakiintuneisiin periaatteisiin liittyvää ylimääräistä työtä ja kitkaa. Näin päästään keskittymään itse asiaan.

Juha ulkoilee työn vastapainoksi ja nikkaroi omakotitalon ja kesämökin kanssa.

Eero Moilanen ›

Partner, DI
Pohjoinen ulottuvuus, Oulu

puh. 0400 586 420
eero.moilanen@vison.fi

Eero toimii muutosvalmentajana yksilö- ja organisaatiotasolla rakennushankkeen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Häntä kiinnostaa mahdollisuus vaikuttaa globaaleihin ilmiöihin kuten ilmastonmuutokseen ja ihmisten hyvinvointiin. Hän on innostunut ”hukkajahdista” ja aidon asiakasarvon tuottamisesta.

Eero hakee mittakaavoja ja voimaa yhdessä tekemisen haasteille ja mahdollisuuksille lähiluonnosta. Häntä innostavat henkevät eräretket ja ultramatkat ympäri vuoden.

Aleksi Heinonen ›

Partner, DI

puh. 050 487 1477
aleksi.heinonen@vison.fi

Aleksi vastaa vaativien projektien virtauttamisesta ja tahtituotannon konsultoinnista.

Hän on yksittäisvirtaavan tahtituotannon kansainvälinen pioneeri, joka valmentaa rakentajia kuromaan valmistavan teollisuuden tuottavuuden sadan vuoden etumatkaa. Hän virkistäytyi jo opiskeluaikanaan arkkitehtiosaston kirjastossa, mutta löysi rakennusalalle vasta Nokian ja Karibian risteilylaivaremonttien jälkeen. Hän on opiskellut tuotekehitystä ja teollisuustaloutta ja valmistunut diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2007.

Vapaa-aikaansa Aleksi viettää viisihenkisen perheen kanssa rentoutuen mökillä, veneillen tai lasten harrastusten parissa.

Tarja Merikallio ›

Partner, DI

puh. 050 434 8335
tarja.merikallio@vison.fi

Tarjan osaamisalueita ovat betonirakentamisen lisäksi lean-rakentaminen ja strateginen johtaminen.

Tarja on toiminut aiemmin Betoniyhdistyksen toimitusjohtajana, kehittämistehtävissä Lemminkäinen Infra Oy:ssä, tutkijana University of California Berkeleyssä sekä rakentamisen kosteudenhallinnan asiantuntijana ja yrittäjänä. Lisäksi hän toimii mm. Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n hallituksessa.

Rami Tuokko

Rami Tuokko ›

Partner, DI

puh. 041 544 7187
rami.tuokko@vison.fi

Rami vastaa kiinteistö- ja rakennusprojektien strategia- ja hankintakonsultoinnista. Hän hallitsee projektisysteemien suunnittelun, toteutusmuodot ja hankintamenettelyt sekä projektien johtamisen suunnittelusta toteutukseen.

Rami viihtyy parhaiten kompleksisten, vakiintuneita toimintamalleja haastavien toimeksiantojen parissa. Hän on kiinteistöjohtamisen DI Teknillisestä korkeakoulusta ja entinen puoliammattilainen estejuoksija.

Vapaa-aikaansa Rami viettää vaimon kanssa rintamamiestaloa rempaten ja koiran kanssa lenkkipolkuja jolkotellen.

Miika Ronkainen

Miika Ronkainen ›

Partner, DI

puh. 040 861 0938
miika.ronkainen@vison.fi

Miika toimii lean-valmentajana ja vastaa projektien integroinnin ja virtaustehokkuuden kehittämisestä. Hän on myös Suomen Lean Construction -instituutin toiminnanjohtaja.

Miika on valmentanut kymmenien projektien yhteistoimintaa, fasilitoinut toistasataa Villego-simulaatiopeliä ja konsultoinut vaikeita tahtituotantohankkeita. Hän on innokas kehittäjä, joka nauttii aidosti uusista haasteista ja asiakkaidensa auttamisesta.

Miika on koulutukseltaan tuotantotalouden DI. Työn ohella hän rentoutuu perheensä kanssa seikkaillen, pianoa soittaen ja monipuolisesti liikkuen.

Hannu Ratamäki ›

Partner

puh. 040 081 8215
hannu.ratamaki@vison.fi

Antti Piirainen ›

Projektinjohtokonsultti, DI

puh. 0400 777 705
antti.piirainen@vison.fi

Antti työskentelee yhdessä asiakkaiden kanssa kiinteistö- ja rakennusalan arvontuoton ja tuottavuuden parantamiseksi.

Hän on kiinnostunut lean-filosofiasta, integroiduista projektitoteutuksista sekä projektien johtamisen fasilitoinnista ja kehittämisestä. Hänellä on kokemusta yli kolmenkymmenen integroidun projektitoteutuksen hankinta-, kehitys- ja toteutusvaiheista Suomen ensimmäisistä alliansseista alkaen. Antti on ennen Vison-uraa toiminut yli 10 vuotta julkisen hallinnon ja noin 15 vuotta liiketoimintojen johtotehtävissä.

Antti on koulutukseltaan DI ja nauttii taiteesta, musiikista ja tutustumisesta eri kulttuureihin ja pelaa mielellään golfia.

Sari Koskelo

Sari Koskelo ›

Projektinjohtopäällikkö, DI
Pohjoinen ulottuvuus, Oulu

puh. 040 419 4941
sari.koskelo@vison.fi

Sari työskentelee Oulun tiimissä ja vastaa Visonin pohjoisen Suomen toimeksiannoista projektien hankinta-, kehitys- ja toteutusvaiheissa. Lisäksi hän toimii IPT-hankkeen projektipäällikkönä ja on isossa roolissa rakennusalan tutkimus- ja kehityshankkeiden koordinoinnissa.

Vaikka rakentaminen on nuorena kesätöitä työmailla tehneelle Sarille tuttua, rakennusalan integraatiosta hän kiinnostui toden teolla tehdessään aiheesta diplomityönsä Oulun yliopiston tuotantotalouden osastolla. Vapaa-ajalla Sari urheilee, tapaa ystäviään ja puuhastelee kotona perheensä kanssa.

Rauli Wallén ›

Projektinjohtopäällikkö, DI

puh. 050 536 0234
rauli.wallen@vison.fi

Rauli vastaa projektien konsultoinnista aina hankintavaiheesta tahtituotannon läpivientiin asti. Hän on kiinnostunut koko alan kehittämisestä, ratkoo innolla asiakkaidensa haasteita ja valmentaa heitä kohti tehokkaampia tapoja toimia.

Rauli on TTY:stä valmistunut DI, jolla on jo yli 10 vuoden kokemus rakennusalan työmaa-, suunnittelu- ja projektinjohtotehtävistä. Silti hän janoaa päivittäin uutta oppia.

Vapaa-aikansa Rauli pyhittää vaimolleen, harrastuksilleen sekä tuuliselle ulkosäälle veneensä kanssa.

Nina Flinck ›

Projektipäällikkö, ARK

puh. 044 040 1515
nina.flinck@vison.fi

Nina vastaa Visonissa hankinta- ja projektikonsultoinnista, johtamisen ja yhteistoimintakyvykkyyden arvioinneista sekä IPT-mallien kehitysprojekteista. Ninaa motivoivat erityisesti hankkeen toimijoiden yhdessä onnistuminen ja tavoitteisiin yltäminen. Hän on sinnikkäästi toiminut rakentamisen laadun edellytysten parantamiseksi, auditoinut johtamisjärjestelmiä ja kehittänyt toimintamalleja rakentamistalouden projekteissa.

Nina on valmistunut Teknillisestä korkeakoulusta arkkitehdiksi ja valmistelee väitöskirjaa projektiosapuolten keskinäisestä vuorovaikutuksesta ja toimijuudesta rakennushankkeessa Tampereen yliopistossa. Vapaa-ajallaan hän leipoo ruisleipiä, maalaa muotokuvia ja ulkoilee Suomen huikeankauniissa luonnossa.

Veera Muukkonen

Veera Muukkonen ›

Projektipäällikkö, DI
Pohjoinen ulottuvuus, Oulu

puh. 040 827 8170
veera.muukkonen@vison.fi

Veera on osa Visonin Oulun tiimiä ja on mukana konsultoimassa asiakasprojekteilla, sekä ryhmähankkeiden tapahtumien järjestämisessä. Veeran erityisosaamisalueisiin kuuluu hankintakonsultointi, prosessien kehittäminen, lean ja erilaisten virtuaalisten tapahtumien järjestäminen. Aiempaa työkokemusta hänellä on mm. teollisesta tuotannosta projektien materiaalihankinnasta.

Veera on valmistunut Oulun yliopistolta tuotantotalouden diplomi-insinööriksi vuonna 2020. Diplomityössään hän tutki yhteistoiminnallisten rakennushankkeiden suunnitteluprosessin kehittämistä. Vapaa-ajallaan Veera viihtyy lentopallokentillä ja ystävien seurassa.

Mikko Tuohino ›

Projektipäällikkö, DI

puh. 050 533 4990
mikko.tuohino@vison.fi

Mikko toimii Visonilla hankinta- ja projektikonsultoinnin asiantuntijana. Mikko on aikaisemmin työskennellyt rakennusalan työmaa- ja suunnittelutehtävissä, sekä tutkimus- ja kehitystyön parissa. Uuden oppimisen kiinnostus on aina ohjannut Mikon urapolkua.

Mikkoa kiinnostaa rakentamisen ja varsinkin suunnittelupuolen kehittäminen. Vapaa-aika kuluu perheen ja ystävien kanssa ja ehtiessään myös sulkapallon pelaamisen ja vaeltamisen parissa.

Samppa Roimela

Samppa Roimela ›

Konsultti, ekonomi

puh. 044 504 8951
samppa.roimela@vison.fi

Sampan tehtäviin kuuluvat asiakasprojektien ja projektikonsultoinnin tukitehtävät, asiakirjojen valmistelu ja dokumentointi sekä muut sisäiseen kehitykseen liittyvät tehtävät. Hänen ydinosaamistaan ovat analytiikkaan ja talouteen liittyvät tehtävät.

Samppa opiskelee kauppatieteiden maisteriksi Lappeenrannan LUT-yliopistossa. Vapaa-aikaansa hän viettää ystäviensä seurassa, keittiössä tai Arsenalin otteita seuraten.

Maarit Taponen ›

Projektiassistentti, BBA

puh. 040 735 7896
maarit.taponen@vison.fi

Maarit vastaa Visonin talous- ja henkilöstöhallinnosta, pitää toimiston pystyssä ja huolehtii, että konsultit saavat hoitaa hommansa.

Maarit on liiketalouden tradenomi Haaga Helian ammattikorkeakoulusta. Hän jatkaa parhaillaan opintojaan Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa.

Vapaa-aikanaan Maarit kuluttaa ahkerasti lenkkitossuja ja harrastelee muutakin kuntoliikuntaa.

Karoliina Kumpulainen ›

Avustava konsultti, ON

puh. 040 741 3916
karoliina.kumpulainen@vison.fi

Karoliina työskentelee Visonilla avustavana konsulttina. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat Visonin asiakasprojekteihin liittyvät avustavat tehtävät, hankintojen suunnitteluun ja läpivientiin liittyvät tehtävät sekä muut Visonin sisäiseen kehittämiseen liittyvät tehtävät.

Karoliina opiskelee oikeustieteen maisteriksi Lapin yliopistossa.

Vapaa-ajallaan Karoliina tykkää nauttia hyvästä ruuasta ja kokeilla monipuolisesti uusia lajeja. Tällä hetkellä hän harjoittaa mielenrauhaansa joogaamalla ja kärsivällisyyttään opettelemalla golfaamaan.

Anni Jolkkonen ›

Viestintäassistentti, HuK

puh. 040 480 4313
anni.jolkkonen@vison.fi

Anni toimii Visonilla viestintäassistenttina ja osallistuu erityisesti sosiaalisen median uutisoinnin kehittämiseen. Työnkuvaan kuuluu yleisesti ulkoinen viestintä, sen suunnittelu ja sisällön tuottaminen.

Anni opiskelee journalistiikkaa Jyväskylän yliopistossa ja tekee töitä Keski-Suomesta käsin muutaman päivän viikossa opintojen ohella.

Vapaa-ajallaan Anni viihtyy joogamatolla tai tanssisalissa. Hän on elementissään järjestäessään ystävilleen illalliskutsuja.

Sinustako uusi visonääri?

Vison hakee koko ajan nuoria ja kokeneempia ammattilaisia kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijatehtäviin

  • julkisiin hankintoihin
  • rakennuttamistehtäviin
  • projektikonsulteiksi
  • lean-asiantuntijoiksi

Toivomme hakijoilta vähintään muutaman vuoden työkokemusta ja soveltuvaa akateemista loppututkintoa sekä kykyä ja motivaatiota itsensä haastamiseen, uusien asioiden jatkuvaan opetteluun sekä rakennusalan kulttuurin muuttamiseen. Odotamme myös Office 365 -työkalujen hyvää hallintaa sekä kykyä suulliseen ja kirjalliseen asioiden esittämiseen.

Laskemme eduksi kaikki näytöt julkisista hankinnoista, rakennuttamis- tai projektipäällikkötehtävistä, työmaan johtamisesta, suunnittelun ja/tai tuotannon ohjauksesta, IPT-hankkeista, big room -toiminnasta, lean-rakentamisen perusteista tai akateemisesta tutkimustyöstä. Sekä tietysti kielitaidon ja muut meriitit piirinmestaruuskilpailuista kaikkiin mahdollisiin huippusaavutuksiin.

Tarjoamme aidosti iloisen ja motivoituneen sekä ketterän ja matalan työyhteisön, hyvin erilaisia asiakasprojekteja strategiakonsultoinnista vaativiin kilpailutuksiin ja kompleksisiin rakennusprojekteihin, aikatauluohjauksesta tahtituotannon nyansseihin.

Jos olet kiinnostunut työstä rakennusalan aallonharjalla, laita meiliä tai toimita hakemuksesi: jani.saarinen@vison.fi

Vahvistamme asemaamme kiinteistö- ja rakennusalan liikkeen- ja projektijohdon kehittämisessä

Vison Oy laajentaa omistuspohjaansa

Sari Koskelosta ja Rauli Wallénista Vison Oy:n uusia osakkeenomistajia Visonin pitkän linjan konsultit DI Sari Koskelo ja DI Rauli Wallén on kutsuttu molemmat yrityksen osakkeenomistajiksi 1.6.2022 alkaen. Koskelo toimii tällä hetkellä projektinjohtokonsulttina Laakson yhteissairaalan allianssihankkeessa ja toimialan yritysten RAIN-kehityshankkeen koordinaattorina. Wallén toimii ja on …

16.06.2022|

Allianssien riskienhallinnassa toimii sumea logiikka

Allianssiprojektien riskienhallinnassa voidaan käyttää totuttua yksinkertaisempaa sumeaa logiikkaa. Aiheesta tehdyn pro gradu -tutkielman mukaan niiden riskivarausten määrittämisessä voidaan soveltaa varsin yksinkertaista tuottojakaumamenetelmää. Lisäksi tutkielma osoitti kolmen raitiotiehankkeen riskivarausten olevan keskenään hyvin samalla tasolla. Hankkeiden suurimmat riskit liittyvät niiden projektinjohtamiseen ja päätöksentekoon.  Allianssien riskienhallinta …

15.06.2022|

Tampereen kaupunki käynnistää virastotalonsa peruskorjauksen IPT-hankkeena

Tampereen kaupunki peruskorjaa ja laajentaa vanhan Aleksis Kiven kadulla sijaitsevan keskusvirastotalonsa. Hankkeen alustava kustannusarvio on n. 55 milj. euroa ja kokonaislaajuus reilut 18 000 brm2. Hanke on tarkoitus toteuttaa yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana tavoitebudjetilla. Sen tilaajana toimii tätä varten perustettu kiinteistöosakeyhtiö ja rakennuttajana Tampereen tilapalvelut Oy. …

14.06.2022|

Kymmenen vuotta allianssihankkeita

Vison Oy perustettiin kesäkuussa 2012 neljän perustajaosakkaan voimin. Antti Piirainen, Eero Moilanen, Jani Saarinen ja Lauri Merikallio määrittelivät silloin uuden asiantuntijapalvelua ammattilaisille tarjoavan yrityksen missioksi hankinta- ja palvelumallien systeemisen muuttamisen julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden asiakaslähtöisyyden, tuottavuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Alkuvuosina Vison toimi etupäässä …

03.06.2022|

Kupittaan kärjen kumppanuushanke toteutetaan allianssimallilla

Turun Tiedepuistosta kaavaillaan kansainvälisesti kiinnostavaa ja rohkean kokeilevaa osaamiskeskittymää keskelle Turun kaupunkiseutua. Tiedepuisto on yksi Turun kaupungin kärkihankkeista, joiden tavoitteena on kehittää kaupungin vetovoimaisuutta ja kilpailukykyä. Turun Tiedepuiston elävän ytimen tulee muodostamaan Kupittaan ja Itäharjun kaupunginosat yhdistävä ratkaisu, jonka suunnittelun ja toteutuksen hankinta on …

19.04.2022|

Vison Oy on nimennyt advisory boardin kasvunsa tukemiseen

Vison Oy on nimennyt kasvustrategiansa tueksi advisory boardin, jonka jäseniksi on kutsuttu Sampo Hietanen, Jyrki Perttunen ja Kimmo Rönkä. Advisory boardin puheenjohtajaksi on kutsuttu Minna Isoaho. Visonin advisory boardilla on mittava kokemus liike-elämästä ja erilaisten yritysten johtamisesta. Kutsutut henkilöt täydentävät Visonin osaamista erityisesti strategisessa …

20.01.2022|
Go to Top