Vison2023-11-08T09:41:56+02:00

Vison on vaativien hankkeiden asiantuntija

Tarjoamme kompleksisten projektien ja palveluiden hankintoihin ja lean-rakentamiseen liittyvää konsultointia sekä organisaatio- ja projektitason koulutusta ja valmennusta.
 • Olemme toimineet konsultteina noin sadassa integroidussa projektitoimituksessa sekä useissa kymmenissä muissa vaativissa julkisissa hankinnoissa. Hankkeidemme yhteenlaskettu arvo on n. 8 mrd. euroa.

 • Missionamme on suomalaisen projektiosaamisen ja lean-rakentamisen kehittäminen sekä kiinteistö- ja rakennusalamme nostaminen maailman parhaaksi.

 • Vison on perustettu vuonna 2012. Helsingin ja Oulun toimistoissamme työskentelee yhteensä 21 asiantuntijaa.

Vison lukuina (8/2023)

IPT-hankkeet noin 100 kpl
Allianssit
Allianssimalliin perustuvat palvelut
57 kpl
9 kpl
Tahtituotantoprojektit yli 50 kpl
Projektien arvo n. 8 mrd. €
Lean-koulutusten asiakaspalaute 4,5 (asteikolla 1-5)
Henkilökuntamme 25
Toimistot Helsinki ja Oulu
Kasvumme vuodessa n. 10 %
Liikevaihto (2021-2022) 3,3 M€
Liikevoitto yli 10 %

Tekijät palveluksessasi

Lars Albäck ›

Executive advisor, KTM

puh. 040 503 3672

Lasse toimii yrityksen executive advisorina ja keskittyy tietopääoman eli datan hyödyntämiseen sekä projekteissa että toimialalla yleisesti. Hänen tavoitteenaan on edistää projektien johtamista, virtausta ja yhteistoimintaa luomalla perusteet luottamuksellisen datan jakamiseen ja hyödyntämiseen. Tämä auttaa toimialaa sekä tuottavuuden parantamisen, vihreän siirtymän että asiakasarvon luomisessa.

Lassella on pitkä tausta Vastuu Groupin toimitusjohtajana, ja hän on edistänyt vastuullista yritystoimintaa sekä datan hyödyntämistä yritysten liiketoiminnan ja toimialan kehittämiseksi.

Hänellä on nelihenkinen perhe. Vapallaan hän harrastaa eri urheilulajeja, kuten golfia, padelia ja maastohiihtoa sekä laskettelua. Mökkeily ja veneily ovat myös lähellä sydäntä.

Nina Flinck ›

Projektipäällikkö, ARK

puh. 044 040 1515
nina.flinck@vison.fi

Nina työskentelee Visonissa projektien hankinta- ja projektikonsultoinnin sekä tilaajaorganisaatioille suunnatun tutkimus- ja kehityshankkeen koordinoinnin parissa.

Työssään Nina hyödyntää arkkitehdin taustaansa, Aalto-yliopiston organisaatiopsykologian ja Helsingin yliopiston vuorovaikutustutkimuksen teorioita sekä ISO 9001 Lead Auditorin ja Systeemisen Business Coachin näkökulmia joustavasti asiakkaan tarpeisiin ja tavoitteisiin.

Ninan sydäntä lähellä ovat systeemien ja kulttuurin muuttaminen sekä yhteistoiminnallisen tekemisen ja jatkuvaa kehitystä tukevan ajattelun vahvistaminen. Ninalla on tavoitteena saada aikaan myös väitöskirja projektiosapuolten keskinäisestä vuorovaikutuksesta ja toimijuudesta rakennushankkeessa Tampereen yliopistossa.

Ajatusten virittämiseksi Nina lukee kirjoja, maalaa muotokuvia ja ulkoilee Suomen huikeankauniissa luonnossa.

Aleksi Heinonen ›

Partner, DI

puh. 050 487 1477
aleksi.heinonen@vison.fi

Aleksi on inspiroiva puhuja, valmentaja ja apulainen, joka tekee suomalaisesta rakennusalasta maailman parasta puhumalla tahtituotannosta.

Hän on opiskellut Kauppakorkeassa, Taideteollisessa ja Teknillisestä korkeakoulussa, ja valmistunut diplomi-insinööriksi vuonna 2007. Nokia-vuosien jälkeen hän oli ratkaisemassa risteilylaivojen telakointien aikataulu- ja laatuongelmia, ja toi sieltä tuotantomallin Suomen rakennusalalle [Rakennuslehti 16.6.2023].

Vapaa-aikaansa Aleksi viettää viisihenkisen perheen ja labraduudelin kanssa saaristossa, kuntoillen tai lapsia kuskaten.

Eemeli Inkala ›

Avustava konsultti, TkK

puh. 044 282 6948
eemeli.inkala@vison.fi

Eemeli toimii Visonilla avustavana konsulttina. Hänen tehtäviinsä kuuluvat asiakasprojekteihin ja projektikonsultointiin liittyvät konsulttitehtävät sekä muut yrityksen tuotteiden, palveluiden ja prosessien kehittämiseen liittyvät tehtävät.

Parhaillaan Eemeli opiskelee diplomi-insinööriksi Aalto-yliopiston Building Technology -maisteriohjelmassa. Vapaa-aikaansa Eemeli viettää jäähallilla rakkaan harrastuksensa jääkiekon parissa: joko valmentamassa junioreita tai itse kaukalossa rähisemässä.

Anni Jolkkonen ›

Viestintäassistentti, HuK

puh. 040 480 4313
anni.jolkkonen@vison.fi

Anni toimii Visonilla viestintäassistenttina. Työnkuvaan kuuluu erilaiset ulkoisen viestinnän tehtävät, kuten verkkosivujen ylläpito, sisällöntuotto, sosiaalisen median kanavien päivittäminen sekä kehityshankkeiden viestinnän suunnitteluun ja toteutukseen osallistuminen. 

Anni suorittaa journalistiikan maisteriopintoja Jyväskylän yliopistoon ja viihtyy vapaa-ajallaan joogamatolla sekä tanssisalissa.

Harri Kailasalo ›

Executive advisor, eMBA, DI

harri.kailasalo@vison.fi

Harri on Visonin verkostokumppani ja toimii yrityksen executive advisorina. Hän keskittyy toimialan tilaajien ja yritysten strategisen tason kehittämiseen sekä vaativimpiin kotimaisiin ja kansainvälisiin asiakasprojekteihin.

Harrilla on pitkä kokemus rakennusalan johtotehtävistä Lemminkäinen Oyj:stä sekä YIT Oyj:stä, jossa hän on viimeksi toiminut johtoryhmän jäsenenä ja vastannut infratoimialan johtamisesta. Lisäksi hän on toiminut lukuisissa luottamustehtävissä mm. EK:n ja Rakennusteollisuus RT:n hallituksessa sekä eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen hallintoneuvostossa.

Vapaa-ajallaan Harri harrastaa maasto- ja maantiepyöräilyä, metsä- ja tunturihiihtoa, vapaalaskua, suunnistusta sekä metsästystä ja kalastusta. Myös ruuanlaitto kuuluu hänen intohimoihinsa.

Samu Korhonen ›

Projektipäällikkö, DI, RAP

puh. 050 348 3881
samu.korhonen@vison.fi

Samu on kiinnostunut projektien tiedolla johtamisesta ja tilannekuvista. Pulpettipaikka on Oulussa, mutta digitalisaatiota hän edistää minne vain Suomessa. Samu on käynyt tutkinnot talonrakentajasta tuotantotalouden diplomi-insinööriksi ja toiminut useissa rakennushankkeen rooleissa.

Moninäkökulmaisuus mahdollistaa eri tasoilla syntyvän datan tunnistamisen, mikä on tärkeää tilannekuvien ja tiedolla johtamisen kannalta. Samun teesi on, että yksinkertaisetkin asiat kannattaa systemaattisesti kirkastaa tilannekuvaksi. Se parantaa juuritason tekemisen digitaalista jalanjälkeä, josta käynnistyy hyvä kierre.

Vapaa-ajalla Samu laittaa elektroniikan taka-alalle ja suuntaa luontoon juoksemaan, pyöräilemään, kiipeilemään, laskemaan tai ihan vain vaeltamaan ja olemaan. Parhaat oivallukset syntyvät usein luonnollisessa tilassa.

Sari Koskelo ›

Aluejohtaja, Oulu, DI

puh. 040 419 4941
sari.koskelo@vison.fi

Sari toimii pohjoisen aluejohtajana Oulusta käsin, mutta on mukana myös eteläisen Suomen toimeksiannoissa hankkeiden elinkaaren eri vaiheissa. Lisäksi hän on tiiviisti mukana rakennusalan tutkimus- ja kehityshankkeiden koordinoinnissa.

Mielenkiintoiset toimeksiannot ja uudet haasteet motivoivat Saria jatkuvasti kehittämään omaa osaamistaan sekä haastamaan myös muita osapuolia kehittymään. Asiakasprojekteissa hän nauttii yhdessä tekemisestä ja prosessien kehittämisestä, joka tähtää projektin menestyksekkääseen läpivientiin sekä tavoitteiden saavuttamiseen.

Vapaa-ajallaan Sari urheilee, tapaa ystäviään ja viettää aikaa perheensä kanssa.

Karoliina Kumpulainen ›

Juristi, OTM

puh. 040 741 3916
karoliina.kumpulainen@vison.fi

Juristina Karoliina on monipuolisesti mukana Visonin asiakasprojekteissa. Hänen osaamisalueisiinsa kuuluvat erityisesti hankintaprosessien suunnittelu ja läpivienti. 

Karoliina on valmistunut oikeustieteen maisteriksi keväällä 2023. Vapaa-ajallaan Karoliina viihtyy kiipeilyseinillä ja joogamatolla sekä nauttii ystäviensä ja koiransa seurasta. 

 

Kaj Lampinen ›

puh. 050 566 8475
kaj.lampinen@vison.fi

Kaj toimii avustavana konsulttina, jonka tehtäviin kuuluu avustaminen erilaisissa asiakasprojekteissa koskien mm. strategia-, hankinta- ja projektikonsultointia.

Kaj opiskelee rahoitusta ja suorittaa kandidaatinopintoja Helsingin Hankenin kauppakorkeakoulussa.

Lauri Merikallio ›

Partner, DI

puh. 040 045 0217
lauri.merikallio@vison.fi

Lauri toimii valmentajana ja lean-rakentamisen konsulttina hankkeiden syntyvaiheista niiden käyttöönottoon.

Lauri sai lean-rakentamisen kipinän ja teoriaosaamisen Berkeleyn yliopiston tutkijana, minkä jälkeen hän on ollut valmentamassa ja konsultoimassa kymmenissä eri hankkeissa, joissa on sovellettu mm. projektisysteemin suunnittelua, aikaista integraatioita, projektijohtajien sparrausta, integroitujen tiimien kehittämistä ja jatkuvaa parantamista, big room -toimintaa, suunnittelun- ja rakentamisen ohjausta, Last Planner Systemin käyttöönottoa sekä tahtituotantoa.

Lauri on valittu sekä Vuoden Rakennusinsinööriksi että Vuoden tiemieheksi. Valinnat kertovat tosin enemmän hänen konsultoimiensa projektien onnistumisesta kuin hänestä itsestään. Lauri nauttii perhe-elämästä, purjehtimisesta, musiikin tekemisestä ystäviensä kanssa ja fyysisen kuntonsa ylläpitämisestä.

Tarja Merikallio ›

Partner, TkT

puh. 050 434 8335
tarja.merikallio@vison.fi

Tarja vastaa liiketoimintajohtajana Visonin lean-rakentamiseen liittyvästä koulutus-, valmennus- ja kehitystoiminnasta toimien samalla lean-rakentamisen ja lean-johtamisen valmentajana. Tarjan erityisosaamista ovat myös betonirakentaminen sekä rakentamisen kosteudenhallinta.

Tarja on toiminut aiemmin Betoniyhdistyksen toimitusjohtajana, lean-rakentamiseen liittyvissä kehittämistehtävissä Lemminkäinen Infra Oy:ssä, tutkijana University of California Berkeleyssä sekä rakentamisen kosteudenhallinnan asiantuntijana ja yrittäjänä. Lisäksi hän toimii mm. RIL ry:n hallituksessa (2019-2022). Tarja on myös opiskellut tantriseksi elämäntaidon valmentajaksi (Tantric Life Coach) hyödyntäen saamiaan oppeja niin lean-valmentajana kuin johtamisen mentorina.

Vapaa-aikaansa Tarja viettää mieluusti Lapissa vaellellen joko sukset tai vaelluskengät jalassa sekä lastenlasten kanssa puuhastellen. Harrastuksiin kuuluu myös kuntourheilu sekä kuvanveisto.

Eero Moilanen ›

Partner, DI
Pohjoinen ulottuvuus, Oulu

puh. 0400 586 420
eero.moilanen@vison.fi

Eero toimii valmentajana yksilö- ja organisaatiotasolla rakennushankkeen elinkaaren eri vaiheissa.

Eeroa innostavat projekteissa kaikki e-kirjaimella alkavat aiheet:

 • eettisyys
 • ekologisuus
 • ekonomisuus
 • esteettisyys
 • eeppisyys
 • etnisyys
 • ekosysteemi
 • etymologia

Eero hakee mittakaavoja ja voimaa yhdessä tekemisen haasteille ja mahdollisuuksille lähiluonnosta. Häntä innostavat henkevät eräretket ja ultramatkat ympäri vuoden.

Veera Muukkonen ›

Projektipäällikkö, DI
Pohjoinen ulottuvuus, Oulu

puh. 040 827 8170
veera.muukkonen@vison.fi

Veera on osa Visonin Oulun tiimiä ja on mukana konsultoimassa asiakasprojekteilla sekä ryhmähankkeiden tapahtumien järjestämisessä. Veeran erityisosaamisalueisiin kuuluu hankintakonsultointi, prosessien kehittäminen, lean ja erilaisten virtuaalisten tapahtumien järjestäminen. Aiempaa työkokemusta hänellä on mm. teollisesta tuotannosta projektien materiaalihankinnasta.

Veera on valmistunut Oulun yliopistolta tuotantotalouden diplomi-insinööriksi vuonna 2020. Diplomityössään hän tutki yhteistoiminnallisten rakennushankkeiden suunnitteluprosessin kehittämistä. Vapaa-ajallaan Veera viihtyy lentopallokentillä ja ystävien seurassa.

Anders Nordström ›

Partner, DI

puh. 040 525 5561
anders.nordstrom@vison.fi

Anders vastaa julkisten infra- ja muiden rakennushankkeiden toteutusmallien suunnittelusta ja kilpailuttamisesta kouluista ja sairaaloista raitioteihin.

Anders on erikoistunut asiakkaan ja eri osapuolten yhteistoiminnan tukemiseen. Hän on toiminut johtotehtävissä rakennusyrityksissä sekä erilaisissa julkisen sektorin johtotehtävissä. Hänellä on pitkä kokemus toimialan kansainvälisistä ja kotimaisista järjestöistä (mm. PANK, SVMF, RIL, PTL).

Anders on myös Ruotsissa sertifioitu ”partneringledare”. Vapaa-ajallaan hän viihtyy puutöissä vasara kädessä.

Antti Piirainen ›

Projektinjohtokonsultti, DI

puh. 0400 777 705
antti.piirainen@vison.fi

Antti työskentelee yhdessä asiakkaiden kanssa kiinteistö- ja rakennusalan arvontuoton ja tuottavuuden parantamiseksi.

Hän on kiinnostunut lean-filosofiasta, integroiduista projektitoteutuksista sekä projektien johtamisen fasilitoinnista ja kehittämisestä. Hänellä on kokemusta yli kolmenkymmenen integroidun projektitoteutuksen hankinta-, kehitys- ja toteutusvaiheista Suomen ensimmäisistä alliansseista alkaen. Antti on ennen Vison-uraa toiminut yli 10 vuotta julkisen hallinnon ja noin 15 vuotta liiketoimintojen johtotehtävissä.

Antti on koulutukseltaan DI ja nauttii taiteesta, musiikista ja tutustumisesta eri kulttuureihin ja pelaa mielellään golfia.

Hannu Ratamäki ›

Partner

puh. 040 081 8215
hannu.ratamaki@vison.fi

Hannun osaamisalueita ovat erilaiset rakennusprojektien toteutusmuodot, projektijohtaminen, kaupunkirakentaminen ja lean-johtaminen. Hän tuntee tuotannonohjauksen arjen haasteet ja pystyy tarjoamaan niihin helpotusta. 

Hannu on pitkän linjan infrarakentaja, joka viihtyy työmaalla saappaat savessa ja nauttii hyvästä sparraavasta keskustelusta. Hänellä on laaja kokemus erilaisten haastavien projektien läpiviennistä vaativissa kaupunkiympäristöissä eri vastuutehtävissä. 

Vapaalla Hannu nauttii perheensä kanssa matkailusta ja viihtyy Lapin luonnossa erilaisten harrastusten parissa, esimerkiksi joilla kalastellen ja retkeillen sekä talvisten tuntureiden rinteitä kiiveten ja laskien.

Samppa Roimela

Samppa Roimela ›

Konsultti, ekonomi

puh. 044 504 8951
samppa.roimela@vison.fi

Samppa toimii projektikonsultoinnin asiantuntijana, joka pyrkii täyttämään asiakkaan tarpeet sekä ratkaisemaan eteen tulevat ongelmat käsittelemällä ja muokkaamalla projektiin liittyvää tietoa.

Hänen erikoisosaamistaan ovat digitaalisten tilannekuvien rakentaminen sekä muut datankäsittelyyn ja tiedolla johtamiseen liittyvät tehtävät. Samppa on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi LUT-yliopistosta vuonna 2022. Hän kirjoitti pro gradu -tutkielmansa tuottojakaumamenetelmän soveltuvuudesta riskivarauksen laskentaan.

Vapaa-aikaansa Samppa viettää ystäviensä seurassa, keittiössä tai seuraten Arsenalin otteluita seuraten.

Miika Ronkainen ›

Managing partner, DI

puh. 040 861 0938
miika.ronkainen@vison.fi

Miika toimii lean-valmentajana ja vastaa projektien integroinnin ja virtaustehokkuuden kehittämisestä. 

Miika on valmentanut kymmenien projektien yhteistoimintaa, fasilitoinut toistasataa Villego-simulaatiopeliä ja konsultoinut vaikeita tahtituotantohankkeita. Hän on innokas kehittäjä, joka nauttii aidosti uusista haasteista ja asiakkaidensa auttamisesta.

Miika on koulutukseltaan tuotantotalouden DI. Työn ohella hän rentoutuu perheensä kanssa seikkaillen, pianoa soittaen ja monipuolisesti liikkuen.

Elias Räinä ›

Avustava konsultti, TtK

puh. 050 434 4886
elias.raina@vison.fi

Elias toimii avustavana konsulttina, jonka tehtäviin kuuluu avustaminen erilaisissa asiakasprojekteissa koskien mm. strategia-, hankinta- ja projektikonsultointia.

Elias suorittaa DI-opintoja Tampereen yliopistossa pääaineenaan strateginen teknologia- ja projektijohtaminen.

Jani Saarinen ›

Partner, DI
Hallituksen puheenjohtaja

puh. 0400 625 670
jani.saarinen@vison.fi

Jani vastaa vaativien kiinteistö- ja rakennushankkeiden sekä julkisten hankintojen toteutusmalleista ja kilpailuttamisista raitioteistä kirkkoihin, ICT-hankkeisiin sekä palvelusopimuksiin.

Jani on erikoistunut strategiseen johtamiseen ja asiakkaidensa jatkuvaan haastamiseen. Aiemmin hän toimi Suomen vanhimman insinööritoimiston toimitusjohtajana, RAKLI ry:ssä sekä tätä ennen infra-alan johtotehtävässä julkisella sektorilla. Hänellä on laaja kokemus ja osaaminen kiinteistö- ja rakennusalasta asuntotuotannosta infrahankkeisiin ja rahoitusmalleista erilaisiin sopimusmuotoihin sekä toimialan kotimaisista ja kansainvälisistä järjestöistä.

Jani on myös sertifioitu kiinteistöjohtaja ja Tampereelta valmistunut lasimestari ja yhdyskuntarakentamisen DI, joka pelaa kahdenlaista palloa ja nuuhkii viinejä.

Aron Sajavaara ›

Konsultti, DI

puh. 040 583 0436
aron.sajavaara@vison.fi

Aronin työtehtäviin kuuluu asiakasprojekteihin ja projektikonsultointiin liittyvät konsulttitehtävät sekä sisäiseen kehitykseen liittyvät tehtävät. Vastuullisuus, kauaskatseisuus sekä tarkoituksenmukainen yhteistyö ovat hänen mielestään onnistuneen projektin keskeiset tukipilarit.

Keväällä 2023 valmistunut Aron haluaa oman työpanoksensa kautta purkaa alaa hidastavia ennakkoluuloja ja siiloutuneisuutta. Diplomityössään hän tutki älykkäiden rakennusten toimintatasoa älyvalmiusindikaattorin avulla. Aronia kiinnostaakin digitalisaation tuomat mahdollisuudet osana tulevaisuuden rakennettua ympäristöä.

Vapaa-ajalla Aronin voi löytää joko keittiöstä pannujen ääreltä tai komentamasta miniatyyriarmeijoita voittoon strategiapöytäpelien parissa. Tämän hetken lempiohje on vietnamilaiset kevätrullat.

Maarit Taponen ›

Hallintokoordinaattori, BBA

puh. 040 735 7896
maarit.taponen@vison.fi

Maarit vastaa Visonin talous- ja henkilöstöhallinnosta, pitää toimiston pystyssä ja huolehtii, että konsultit saavat hoitaa hommansa.

Maarit on liiketalouden tradenomi Haaga Helian ammattikorkeakoulusta ja hän suorittaa tällä hetkellä kauppatieteiden maisteriopintoja Turun yliopistoon.

Vapaa-ajallaan Maarit treenailee tavoitteellisesti ja käy ahkerasti avannossa.

Mikko Tuohino ›

Projektipäällikkö, DI

puh. 050 533 4990
mikko.tuohino@vison.fi

Mikko toimii Visonilla julkisten hankintojen ja projektikonsultoinnin asiantuntijana. Hän on aikaisemmin työskennellyt rakennusalan työmaa- ja suunnittelutehtävissä. Uuden oppimisen kiinnostus on aina ohjannut Mikon urapolkua.

Mikkoa kiinnostaa rakentamisen kokonaisvaltainen kehittäminen aina projektin osapuolien hankinnan valmistelusta työmaalla toteutukseen. Vapaa-aikaansa hän viettää perheen ja ystävien kanssa sekä ehtiessään myös sulkapallon pelaamisen ja vaeltamisen parissa.

Rami Tuokko ›

Partner, DI

puh. 041 544 7187
rami.tuokko@vison.fi

Rami on Visonin strategia- ja hankintakonsultoinnin liiketoimintajohtaja. Hän hallitsee projektisysteemien suunnittelun, toteutusmuodot ja hankintamenettelyt sekä projektien johtamisen suunnittelusta toteutukseen.

Rami viihtyy parhaiten kompleksisten, vakiintuneita toimintamalleja haastavien toimeksiantojen parissa. Hän on kiinteistöjohtamisen DI Teknillisestä korkeakoulusta ja entinen puoliammattilainen estejuoksija.

Vapaa-aikaansa Rami viettää vaimon kanssa rintamamiestaloa rempaten ja koiran kanssa lenkkipolkuja jolkotellen.

Juha Virolainen ›

Partner, OTK

puh. 040 162 6216
juha.virolainen@vison.fi

Juha toimii yhteistoiminnallisten sopimusten, hankintaprosessien ja julkisten hankintojen asiantuntijana.

Hän on havainnut käytännössä, että rakentamisen hankinnoissa ja sopimussuhteissa on hyvä kokeilla uusia tapoja, joilla edistetään osapuolten yhteistoimintaa ja vähennetään rakenteisiin ja vakiintuneisiin periaatteisiin liittyvää ylimääräistä työtä ja kitkaa. Näin päästään keskittymään itse asiaan.

Juha ulkoilee työn vastapainoksi ja nikkaroi omakotitalon ja kesämökin kanssa.

Rauli Wallén ›

Liiketoimintajohtaja, DI

puh. 050 536 0234
rauli.wallen@vison.fi

Rauli vastaa Visonin projektikonsultoinnin liiketoiminnasta. Projektikonsultoinnin liiketoiminnan johtamisen lisäksi Rauli käyttää suurimman osan työajastaan asiakkaiden kanssa ongelmien ratkaisemiseen ja yhdessä asioiden eteenpäin viemiseen aina hankintavaiheesta tahtituotannon läpivientiin asti.

Hän on kiinnostunut koko alan kehittämisestä, ratkoo innolla asiakkaidensa haasteita ja valmentaa heitä kohti tehokkaampia tapoja toimia.

Vapaa-aikansa Rauli pyhittää perheelleen, haaveilulle omasta rakennusprojektista sekä tuuliselle ulkosäälle veneensä kanssa.

Olli Yrjänä ›

Konsultti, DI

puh. 040 183 1256
olli.yrjana@vison.fi

Olli toimii Visonilla konsulttina Helsingin toimistolla. Hänen tehtäviinsä kuuluvat asiakasprojekteihin ja projektikonsultointiin liittyvät konsulttitehtävät sekä muut yrityksen tuotteiden, palveluiden ja prosessien kehittämiseen liittyvät tehtävät.

Olli on valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööriksi kesällä 2023 Oulun yliopistosta. Diplomityössään hän tutki yhteistoiminnallisten sairaalaprojektien yleiskustannusten hallintaa.

Vapaa-ajalla voit löytää Ollin kuntosalilta, laulamasta tai pelaamassa lautapelejä ystäviensä kanssa. Insinöörimäinen ajattelu tulee myös vapaa-ajalle – uuden kokeileminen ja uusien taitojen oppiminen on Ollille luontevaa.

Virtauta urapolkusi!

Etsimme jatkuvasti uusia työkavereita tiimiimme! Oletko valmiiksi kokenut rakennushankkeiden hankinta- ja projektikonsultoinnin asiantuntija tai motivoitunut kasvamaan uuteen vastuulliseen rooliin yhteistoiminnallisten hankkeiden parissa?

Meillä hankinta- ja/tai projektikonsultoinnin monipuolisissa tehtävissä pääset esimerkiksi

 • toimimaan konsulttina vaativissa julkisten hankintojen valmistelu- ja läpivientiprojekteissa yhteistyössä tilaajan ja tiimimme kanssa. Projektit voivat olla arvoltaan muutamasta miljoonasta aina miljardiluokkaan. Tyypillisissä toimeksiannoissa määritämme yhdessä tilaajan kanssa käytettävän hankintamenettelyn ja urakkamuodon, suunnittelemme hankinnan läpiviennin sekä viemme kilpailutusprosessin loppuun aina sopimuksen kirjoittamiseen asti. Keskitymme erityisesti monimutkaisiin julkisiin hankintoihin sekä yhteistoiminnallisiin urakkamuotoihin.
 • toimimaan yhteistoiminnallisissa projekteissa sparraten ja kehittäen projektin kaikkia osapuolia tehokkaampaan toimintaan. Tyypillisissä toimeksiannoissa voit olla mukana kehittämässä hankkeen johtamista, organisointia ja integraatiota, big room -toimintaa ja yhteisiä toimintamalleja, edistyksellisiä tiedonhallinta- ja tilannekuvaratkaisuja, Target Value Design -prosessia kaikkine osa-alueineen tai virtauttamassa niin hankkeen suunnittelua kuin toteuttamistakin. Toimeksiannoissa pyrimme integroitumaan osaksi kulloisenkin hankkeen projektitiimiä ja työskentelemme pääasiallisesti asiakasprojektien big room -tiloissa.

💡 Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi managing partnerillemme Miikalle osoitteeseen miika.ronkainen@vison.fi.

Visonissa tapahtuu

Rakennusalan välttämätön murros

Rakennusalan seuraavat isot tavoitteet liittyvät tuottavuuden parantamiseen, vihreän siirtymän edistämiseen sekä asiakasarvon lisäämiseen läpi hankkeen elinkaaren. Tavoitteet on asettanut Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi (KIRA-foorumi), joka on alan yhteistyötä edistävä yhteisö. KIRAn kasvuohjelman avulla pyritään kehittämään koko toimialaa sen suurimpien haasteiden keskellä. Alan kehitystyötä tehdään …

15.11.2023|

Rohkeiden tilaajien ja palveluntuottajien hetki on nyt

Viimeisen vuosikymmenen aikana rakennusalalla on tehty paljon tuottavuuden kehittämiseen tähtäävää kehitystyötä. Erityisesti integroiduissa projektitoteutuksissa on otettu käyttöön erilaisia työkaluja ja menetelmiä, kuten tahtituotantoa, lean-rakentamista, big room-toimintaa, digitaalista tilannekuvaa ja tiedolla johtamista. Niiden käyttö on hyvien tulosten ansiosta vakiintunut ainakin yhteistoiminnallisissa hankkeissa. Alan kärkihankkeissa, kuten …

08.11.2023|

Kaj Lampinen on Visonin uusi avustava konsultti

Kaj Lampinen aloitti meillä avustavana konsulttina 30.10.2023. Hänen työtehtäviinsä kuuluu toimeksiantoihin, asiakasprojekteihin ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyvät tehtävät. Kaj opiskelee rahoitusta ja suorittaa kandidaatinopintoja kauppakorkeakoulu Hankeniin Helsingissä. Hänen kandidaatintyönsä tulee käsittelemään rakennusalan organisaatioiden rahoitusrakenteiden vaikutuksia ja sitä, miten rakenteet liittyvät yritysten kyvykkyyteen selviytyä kriiseistä. …

06.11.2023|

Kuka on Eemeli Inkala, Vuoden nuori konsultti 2023 -kilpailun finalisti?

Eemeli Inkala, 23, on Visonin avustava konsultti ja kilpailee SKOLin Vuoden nuori konsultti 2023 tittelistä. Eemeli on tekniikan kandidaatti ja opiskelee Aalto yliopiston Building Technology -maisteriohjelmassa. Hän on toimiston ilopilleri ja kiinnostunut monipuolisesti alan kehittämisestä. Millainen työnkuvasi on Visonin avustavana konsulttina? Työtehtäväni liittyvät meidän …

25.10.2023|

Tilaajavastuu-konkari vahvistamaan Visonin tiimiä

Vison Oy on nimittänyt Lars Albäckin executive advisoriksi 9. lokakuuta 2023 alkaen. Albäck keskittyy tehtävässään kiinteistö- ja rakennushankkeiden tietopääoman hyödyntämiseen, datan virtauttamiseen sekä vastuullisuuteen. Albäck on viimeksi toiminut Vastuu Group Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2010–2023. Hän on ollut keskeinen hahmo rakennusalan tietopääoman hyödyntämisen puolestapuhujana sekä …

06.10.2023|

Kiinteistö- ja rakennusalan lean-matka Suomessa

Lean on 1970-luvulla Japanissa kehitetty johtamisfilosofia, joka on kiteytetty useisiin periaatteisiin, kuten arvon tuottamiseen asiakkaalle, tuotannon vaihtelun ja hukan vähentämiseen, jatkuvaan parantamiseen ja ihmisten kunnioittamiseen. Lean-filosofiaan pohjautuva johtamisjärjestelmä perustuu työn, työympäristön ja prosessien vakiointiin. Vakiointi luo edellytykset johtamisen kehittämiselle. Lean-rakentamisessa yhdistyvät lean-johtamisen periaatteet, kokonaisuuden …

03.10.2023|
Go to Top