Vison2021-01-13T10:37:29+02:00

Vison on vaativien hankkeiden asiantuntija

Tarjoamme kompleksisten projektien ja palveluiden hankintoihin ja lean-rakentamiseen liittyvää konsultointia sekä organisaatio- ja projektitason koulutusta ja valmennusta.
  • Olemme toimineet konsultteina lähes sadassa integroidussa projektitoimituksessa sekä useissa kymmenissä muissa vaativissa julkisissa hankinnoissa. Hankkeidemme yhteenlaskettu arvo on 5,5–6,0 mrd. euroa.

  • Missionamme on suomalaisen projektiosaamisen ja lean-rakentamisen kehittäminen sekä kiinteistö- ja rakennusalamme nostaminen maailman parhaaksi.

  • Vison on perustettu vuonna 2012. Helsingin ja Oulun toimistoissamme työskentelee yhteensä noin 20 asiantuntijaa.

Ylpeänä suomalaisen rakentamisen nopeasta kehityksestä

Teollinen rakentaminen on viime aikoina kehittynyt Suomessa nopeasti. Jopa niin, että sillä olisi jo erinomaiset edellytykset olla samanlainen suuri vientituote kuin koulutuksemme. Olemme maailman kärjessä rakentamisen laadussa ja luotettavuudessa: rakentamisemme on homogeenista, säädeltyä, järjestettyä ja ohjeistettua, tekijät koulutettuja eikä harmaa talouskaan rehota. Tämä on erinomainen pohja viedä osaamistamme eteenpäin. Meillä on siihen resurssit.

Vison numeerisesti

IPT-hankkeet lähes 100 kpl (5/2020)
Allianssit 58 kpl (5/2020)
Tahtituotantoprojektit yli 30 kpl
Projektien arvo n. 6,0 mrd. €
Lean-koulutusten asiakaspalaute 4,5 (asteikolla 1-5)
Henkilökuntamme n. 20
Toimistot Helsinki ja Oulu
Kasvumme vuodessa n. 30 %
Liikevaihto (2019–20) 2,8 M€
Liikevoitto n. 10 %

Tekijät palveluksessasi

Lauri Merikallio ›

Osakas ja hallituksen puheenjohtaja
Helsinki

puh. 040 045 0217
lauri.merikallio@vison.fi

Lauri toimii valmentajana ja lean-rakentamisen konsulttina hankkeiden syntyvaiheista niiden käyttöönottoon.

Lauri sai lean-rakentamisen kipinän ja teoriaosaamisen Berkeleyn yliopiston tutkijana, minkä jälkeen hän on ollut valmentamassa ja konsultoimassa kymmenissä eri hankkeissa, joissa on sovellettu mm. projektisysteemin suunnittelua, aikaista integraatioita, projektijohtajien sparrausta, integroitujen tiimien kehittämistä ja jatkuvaa parantamista, big room -toimintaa, suunnittelun- ja rakentamisen ohjausta, Last Planner Systemin käyttöönottoa sekä tahtituotantoa.

Lauri on valittu sekä Vuoden Rakennusinsinööriksi että Vuoden tiemieheksi. Valinnat kertovat tosin enemmän hänen konsultoimiensa projektien onnistumisesta kuin hänestä itsestään. Lauri nauttii perhe-elämästä, purjehtimisesta, musiikin tekemisestä ystäviensä kanssa ja fyysisen kuntonsa ylläpitämisestä.

Jani Saarinen ›

Osakas ja operatiivinen johtaja
Helsinki

puh. 0400 625 670
jani.saarinen@vison.fi

Jani vastaa vaativien kiinteistö- ja rakennushankkeiden sekä julkisten hankintojen toteutusmalleista ja kilpailuttamisista raitioteistä kirkkoihin, ICT-hankkeisiin sekä palvelusopimuksiin.

Jani on erikoistunut strategiseen johtamiseen ja asiakkaidensa jatkuvaan haastamiseen. Aiemmin hän toimi Suomen vanhimman insinööritoimiston toimitusjohtajana, RAKLI ry:ssä sekä tätä ennen infra-alan johtotehtävässä julkisella sektorilla. Hänellä on laaja kokemus ja osaaminen kiinteistö- ja rakennusalasta asuntotuotannosta infrahankkeisiin ja rahoitusmalleista erilaisiin sopimusmuotoihin sekä toimialan kotimaisista ja kansainvälisistä järjestöistä.

Jani on myös sertifioitu kiinteistöjohtaja ja Tampereelta valmistunut lasimestari ja yhdyskuntarakentamisen DI, joka pelaa kahdenlaista palloa ja nuuhkii viinejä.

Anders Nordström ›

Osakas
Helsinki

puh. 040 525 5561
anders.nordstrom@vison.fi

Anders vastaa julkisten infra- ja muiden rakennushankkeiden toteutusmallien suunnittelusta ja kilpailuttamisesta kouluista ja sairaaloista raitioteihin.

Hän on erikoistunut niin asiakkaan kuin eri osapuolten yhteistoiminnan tukemiseen ja toiminut aikaisemmin rakennusyrityksen toimitusjohtajana Ruotsissa ja tätä ennen erilaisissa julkisen sektorin johtotehtävissä. Hänellä on pitkä kokemus toimialan kansainvälisistä ja kotimaisista järjestöistä (mm. PANK, SVMF, RIL ja PTL).

Anders on myös Ruotsissa sertifioitu ”partneringledare”. Vapaa-ajallaan hän viihtyy puutöissä vasara kädessä.

Antti Piirainen ›

Osakas
Helsinki

puh. 0400 777 705
antti.piirainen@vison.fi

Antti työskentelee yhdessä asiakkaiden kanssa kiinteistö- ja rakennusalan arvontuoton ja tuottavuuden parantamiseksi.

Hän on kiinnostunut lean-filosofiasta, integroiduista projektitoteutuksista sekä projektien johtamisen fasilitoinnista ja kehittämisestä. Hänellä on kokemusta yli kolmenkymmenen integroidun projektitoteutuksen hankinta-, kehitys- ja toteutusvaiheista Suomen ensimmäisistä alliansseista alkaen. Antti on ennen Vison-uraa toiminut yli 10 vuotta julkisen hallinnon ja noin 15 vuotta liiketoimintojen johtotehtävissä.

Antti on koulutukseltaan DI ja nauttii taiteesta, musiikista ja tutustumisesta eri kulttuureihin ja pelaa mielellään golfia.

Juha Virolainen ›

Osakas
Helsinki

puh. 040 162 6216
juha.virolainen@vison.fi

Juha toimii yhteistoiminnallisten sopimusten, hankintaprosessien ja julkisten hankintojen asiantuntijana.

Hän on havainnut käytännössä, että rakentamisen hankinnoissa ja sopimussuhteissa on hyvä kokeilla uusia tapoja, joilla edistetään osapuolten yhteistoimintaa ja vähennetään rakenteisiin ja vakiintuneisiin periaatteisiin liittyvää ylimääräistä työtä ja kitkaa. Näin päästään keskittymään itse asiaan.

Juha ulkoilee työn vastapainoksi ja nikkaroi omakotitalon ja kesämökin kanssa.

Aleksi Heinonen ›

Osakas
Naantali

puh. 050 487 1477
aleksi.heinonen@vison.fi

Aleksi vastaa vaativien projektien virtauttamisesta ja tahtituotannon konsultoinnista.

Hän on yksittäisvirtaavan tahtituotannon kansainvälinen pioneeri, joka valmentaa rakentajia kuromaan valmistavan teollisuuden tuottavuuden sadan vuoden etumatkaa. Hän virkistäytyi jo opiskeluaikanaan arkkitehtiosaston kirjastossa, mutta löysi rakennusalalle vasta Nokian ja Karibian risteilylaivaremonttien jälkeen. Hän on opiskellut tuotekehitystä ja teollisuustaloutta ja valmistunut diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2007.

Vapaa-aikaansa Aleksi viettää viisihenkisen perheen kanssa rentoutuen mökillä, veneillen tai lasten harrastusten parissa.

Eero Moilanen ›

Osakas, pohjoinen ulottuvuus
Oulu

puh. 0400 586 420
eero.moilanen@vison.fi

Eero toimii muutosvalmentajana yksilö- ja organisaatiotasolla rakennushankkeen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Häntä kiinnostaa mahdollisuus vaikuttaa globaaleihin ilmiöihin kuten ilmastonmuutokseen ja ihmisten hyvinvointiin. Hän on innostunut ”hukkajahdista” ja aidon asiakasarvon tuottamisesta.

Eero hakee mittakaavoja ja voimaa yhdessä tekemisen haasteille ja mahdollisuuksille lähiluonnosta. Häntä innostavat henkevät eräretket ja ultramatkat ympäri vuoden.

Tarja Merikallio ›

Osakas
Helsinki

puh. 050 434 8335
tarja.merikallio@vison.fi

Tarja on toiminut aiemmin Betoniyhdistyksen toimitusjohtajana, kehittämistehtävissä Lemminkäinen Infra Oy:ssä, tutkijana University of California Berkeleyssä sekä rakentamisen kosteudenhallinnan asiantuntijana ja yrittäjänä. Lisäksi hän toimii mm. Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n hallituksessa. Tarjan osaamisalueita ovat betonirakentamisen lisäksi lean-rakentaminen ja strateginen johtaminen.

Annina Peisa ›

Partner
Helsinki

puh. 0400 683 708
annina.peisa@vison.fi

Annina työskentelee yhdessä asiakkaiden kanssa infra-alan tuottavuuden parantamiseksi.

Annina on  erikoistunut strategiseen johtamiseen ja muutosjohtamiseen. Lisäksi hänellä on pitkä kokemus urakoinnista ja projektien läpiviennistä hankkeen eri tasoilla. Annina on kiinnostunut alan kehittämisestä ja perinteisten toimintatapojen rikkomisesta digitalisaation mahdollistamalla twistillä.

Annina on aktiivinen alan vaikuttaja ja toiminut alan luottamustehtävissä mm. RIL:n hallituksessa.  Hän on koulutukseltaan rakennusalan DI, joka harrastaa myös kauppatieteitä. Vapaa-ajallaan Annina urheilee lempeästi, liikkuu merellä ja nauttii hyvästä ruuasta perheensä kanssa.

Rami Tuokko

Rami Tuokko ›

Kehitysjohtaja, DI

puh. 041 544 7187
rami.tuokko@vison.fi

Rami vastaa kiinteistö- ja rakennusprojektien strategia- ja hankintakonsultoinnista. Hän hallitsee projektisysteemien suunnittelun, toteutusmuodot ja hankintamenettelyt sekä projektien johtamisen suunnittelusta toteutukseen.

Rami viihtyy parhaiten kompleksisten, vakiintuneita toimintamalleja haastavien toimeksiantojen parissa. Hän on kiinteistöjohtamisen DI Teknillisestä korkeakoulusta ja entinen puoliammattilainen estejuoksija.

Vapaa-aikaansa Rami viettää vaimon kanssa rintamamiestaloa rempaten ja koiran kanssa lenkkipolkuja jolkotellen.

Miika Ronkainen

Miika Ronkainen ›

Liiketoimintajohtaja, DI

puh. 040 861 0938
miika.ronkainen@vison.fi

Miika toimii lean-valmentajana ja vastaa projektien integroinnin ja virtaustehokkuuden kehittämisestä. Hän on myös Suomen Lean Construction -instituutin toiminnanjohtaja.

Miika on valmentanut kymmenien projektien yhteistoimintaa, fasilitoinut toistasataa Villego-simulaatiopeliä ja konsultoinut vaikeita tahtituotantohankkeita. Hän on innokas kehittäjä, joka nauttii aidosti uusista haasteista ja asiakkaidensa auttamisesta.

Miika on koulutukseltaan tuotantotalouden DI. Työn ohella hän rentoutuu perheensä kanssa seikkaillen, pianoa soittaen ja monipuolisesti liikkuen.

Sari Koskelo

Sari Koskelo ›

Projektipäällikkö, DI

puh. 040 419 4941
sari.koskelo@vison.fi

Sari työskentelee Oulun tiimissä ja vastaa Visonin pohjoisen Suomen toimeksiannoista projektien hankinta-, kehitys- ja toteutusvaiheissa. Lisäksi hän toimii IPT-hankkeen projektipäällikkönä ja on isossa roolissa rakennusalan tutkimus- ja kehityshankkeiden koordinoinnissa.

Vaikka rakentaminen on nuorena kesätöitä työmailla tehneelle Sarille tuttua, rakennusalan integraatiosta hän kiinnostui toden teolla tehdessään aiheesta diplomityönsä Oulun yliopiston tuotantotalouden osastolla. Vapaa-ajalla Sari urheilee, tapaa ystäviään ja puuhastelee kotona perheensä kanssa.

Rauli Wallén ›

Projektipäällikkö, DI

puh. 050 536 0234
rauli.wallen@vison.fi

Rauli vastaa projektien konsultoinnista aina hankintavaiheesta tahtituotannon läpivientiin asti. Hän on kiinnostunut koko alan kehittämisestä, ratkoo innolla asiakkaidensa haasteita ja valmentaa heitä kohti tehokkaampia tapoja toimia.

Rauli on TTY:stä valmistunut DI, jolla on jo yli 10 vuoden kokemus rakennusalan työmaa-, suunnittelu- ja projektinjohtotehtävistä. Silti hän janoaa päivittäin uutta oppia.

Vapaa-aikansa Rauli pyhittää vaimolleen, harrastuksilleen sekä tuuliselle ulkosäälle veneensä kanssa.

Juho Laine

Juho Laine ›

Lakimies, OTM

puh. 040 849 3750
juho.laine@vison.fi

Juho vastaa projektien hankintaprosessien konsultoinnista sekä hankinta- ja sopimusjuridiikasta. Hänen osaamisalueitaan ovat vaativien, esimerkiksi neuvottelumenettelyllä toteutettavien hankintojen suunnittelu ja läpivienti.

Juho on valmistunut Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2018. Hän on perehtynyt neuvottelumenettelyn ja tarjoajien kyvykkyyden arvioinnin juridisiin perusteisiin jo pro gradu -työssään.

Vapaa-ajalla Juho urheilee ja viettää aikaa kesämökillä rakennellen.

Nina Flinck

Nina Flinck ›

Projektipäällikkö, ARK

puh. 044 040 1515
nina.flinck@vison.fi

Nina vastaa Visonissa hankinta- ja projektikonsultoinnista, johtamisen ja yhteistoimintakyvykkyyden arvioinneista sekä IPT-mallien kehitysprojekteista. Ninaa motivoivat erityisesti hankkeen toimijoiden yhdessä onnistuminen ja tavoitteisiin yltäminen. Hän on sinnikkäästi toiminut rakentamisen laadun edellytysten parantamiseksi, auditoinut johtamisjärjestelmiä ja kehittänyt toimintamalleja rakentamistalouden projekteissa.

Nina on valmistunut Teknillisestä korkeakoulusta arkkitehdiksi ja valmistelee väitöskirjaa projektiosapuolten keskinäisestä vuorovaikutuksesta ja toimijuudesta rakennushankkeessa Tampereen yliopistossa. Vapaa-ajallaan hän leipoo ruisleipiä, maalaa muotokuvia ja ulkoilee Suomen huikeankauniissa luonnossa.

Veera Muukkonen

Veera Muukkonen ›

Projektipäällikkö, DI

puh. 040 827 8170
veera.muukkonen@vison.fi

Veera on osa Visonin Oulun tiimiä ja on mukana konsultoimassa asiakasprojekteilla, sekä ryhmähankkeiden tapahtumien järjestämisessä. Veeran erityisosaamisalueisiin kuuluu hankintakonsultointi, prosessien kehittäminen, lean ja erilaisten virtuaalisten tapahtumien järjestäminen. Aiempaa työkokemusta hänellä on mm. teollisesta tuotannosta projektien materiaalihankinnasta.

Veera on valmistunut Oulun yliopistolta tuotantotalouden diplomi-insinööriksi vuonna 2020. Diplomityössään hän tutki yhteistoiminnallisten rakennushankkeiden suunnitteluprosessin kehittämistä. Vapaa-ajallaan Veera viihtyy lentopallokentillä ja ystävien seurassa.

Maarit Taponen

Maarit Taponen ›

Projektiassistentti, BBA

puh. 040 735 7896
maarit.taponen@vison.fi

Maarit vastaa Visonin talous- ja henkilöstöhallinnosta, pitää toimiston pystyssä ja huolehtii, että konsultit saavat hoitaa hommansa.

Maarit on liiketalouden tradenomi Haaga Helian ammattikorkeakoulusta. Hän jatkaa parhaillaan opintojaan Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa.

Vapaa-aikanaan Maarit kuluttaa ahkerasti lenkkitossuja ja harrastelee muutakin kuntoliikuntaa.

Samppa Roimela

Samppa Roimela ›

Avustava konsultti, KTK

puh. 044 504 8951
samppa.roimela@vison.fi

Sampan tehtäviin kuuluvat asiakasprojektien ja projektikonsultoinnin tukitehtävät, asiakirjojen valmistelu ja dokumentointi sekä muut sisäiseen kehitykseen liittyvät tehtävät. Hänen ydinosaamistaan ovat analytiikkaan ja talouteen liittyvät tehtävät.

Samppa opiskelee kauppatieteiden maisteriksi Lappeenrannan LUT-yliopistossa. Vapaa-aikaansa hän viettää ystäviensä seurassa, keittiössä tai Arsenalin otteita seuraten.

Aron Sajavaara ›

Avustava konsultti, TkK

puh. 040 583 0436
aron.sajavaara@vison.fi

Aron työskentelee Visonilla avustavana konsulttina. Hänen työnkuvaansa kuuluvat asiakasprojekteihin ja projektikonsultointiin liittyvät tukitehtävät, asiakirjojen valmistelu sekä muut Visonin sisäiset kehittämistehtävät.

Aron opiskelee rakennetun ympäristön kandidaatiksi Aalto-yliopistossa.

Vastapainona kaikelle tekniselle työskentelylle Aron toimii vapaa-ajallaan myös palkkamaalaajana. Muutoin hänet voi löytää ystäviensä kanssa urheilemasta tai testaamasta uusia ruokareseptejä, päivästä riippuen.

Tehokkaampi tapa toimia

Johtamisen kriittisimmät haasteet liittyvät suuriin investointeihin ja isojen projektien läpivienteihin. Kun usein jo kilpailutus syö resursseja enemmän kuin mitä on antaa – ja asiaan halutaan parhaat mahdolliset tahot.

Autamme viemään läpi suurimmat haasteesi lukuisten suurten projektien kokemuksella ja kiitettävän track recordin siivittämänä.

› Ota yhteyttä

Vahvistamme asemaamme kiinteistö- ja rakennusalan liikkeen- ja projektijohdon kehittämisessä

Työ ja opiskelu symbioosissa

Visonissa jo ennen koronaa vakiintunut etätyöskentely mahdollistaa myös opiskelun ja työelämän integroinnin. Kauppatieteitä opiskeleva Samppa Roimela työskentelee opintojensa ohessa jo toista vuotta Visonilla muutaman päivän viikossa. Vison mahdollistaa paitsi työn ja opiskelun toimivan yhdistämisen, myös aikaisen integroinnin asiakasprojekteihin. Vison tekee hyvin monenlaisia erilaisia asiakasprojekteja …

21.01.2021|

Hoas vie allianssinsa työmaalle

Helsingin opiskelija-asuntosäätiö (Hoas) toteuttaa viiden eri kohteen perusparannuksen yhtenä hankkeena. Hanke toteutetaan allianssimallilla, jonka ideana on konseptin suunnittelu ja toteutus samojen yritysten ja työntekijöiden toimesta. Lisäksi työmaat toteutetaan kunnianhimoisesti tahdissa. Hoas omistaa noin 10 000 asuntoa Helsingissä ja sen kehyskunnissa. Sen rakennuttamisen haasteena on …

23.12.2020|

Ylivieskan kirkko jouluvaloissa

Ylivieskan seurakunnan uusi kirkko on käyttöönottoa vaille valmis. Uusi kirkko on toteutettu allianssimallilla vuonna 2016 tulipalossa tuhoutunee kirkon tilalle. Se perustuu arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen ehdotukseen Trinitas. Ylivieskan kirkko toteutus pohjautuu vuonna 2017 järjestetyn arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtitoimisto K2S:n ehdotukseen. Kirkon on toteuttanut allianssi, johon ovat kuuluneet …

23.12.2020|

Vison’s Season’s Greetings 2020

Piinavuosi paketissa Visoninkin vuotta 2020 keikutti eniten maaliskuussa alkanut koronapandemia. Ensiksi suljettiin projektien big roomit ja sen jälkeen loppuivat livenä järjestettävät asiakastilaisuudet ja projektienn koulutukset ja valmennukset. Projektit ovat onneksi jatkuneet ja työntekokin on sujunut etänä, kuten se on sujunut vuodesta 2012. Meillä Visonissa …

23.12.2020|
Go to Top