Kokkolan urheilupuistosta rakennetaan uutta ympärivuotista urheilu- ja tapahtumakeskittymää. Nykyisen urheilutalon, jäähallin ja uimahallin lähettyville toteutetaan uusi jalkapallostadion ja monikäyttöinen sisäareena sekä kaksi katettua harjoitusjääkaukaloa sisäjuoksuratoineen. Visonin konsultoima 50 miljoonan euron allianssihanke on yksi kaupungin suurimmista investoinneista.

Mittavan uudisrakentamisen lisäksi Kokkolan Urheilupuisto Oy:n hankkeessa saneerataan nykyinen jäähalli ja urheilutalon suojeltu osa. Hankkeen rakennus- ja korjaustyöt vaiheistetaan niin, että sen suunnittelu- ja rakennusvaiheet voidaan viedä läpi rinnakkain.

Yksi hankkeen keskeisistä tavoitteista on hukkaenergian hyödyntäminen eri tavoilla jo suunnittelu- ja toteutusvaiheiden aikana. Tulevaisuudessa jäähallin hukkalämpöä pyritään hyödyntämään esimerkiksi jalkapallostadionin ja sisäareenan lämmittämiseen.

Kokkolan urheilupuiston hankintailmoitus julkaistiin 1.12.2021. Hankintavaihe kestää huhtikuulle 2022, jonka jälkeen kasataan allianssi ja käynnistetään hankkeen kehitysvaihe. Urheilupuiston suunnitellaan valmistuvan vuonna 2025, mutta se on tarkoitus ottaa vaiheittain käyttöön jo vuonna 2024.

Vison toimii hankkeessa tilaajan projektikonsulttina. Vison on jo vastannut yhdessä tilaajan kanssa hankkeen konseptisuunnittelusta mm. suunnittelemalla sen vaiheistusta ja aikataulua sekä hankintaprosessin käynnistämisestä.

Visonilla on kyky auttaa integroitujen projektitoimitusten tilaajia ja muita osapuolia projektien sujuvampaan käynnistämiseen tuomalla pöytään lähes sadasta hankkeesta saamansa kokemukset ja opit.

Lisätietoja

Hankkeeseen kuuluvat yllä olevasta kuvasta kohteet A: Hybridiareena, B: Urheiluhallin suojeltu osa ja D: Jäähallin laajennus.