Etsimme vanhempaa konsulttia tai projektipäällikköä IPT- ja muiden rakennushankkeiden hankinta- ja/tai projektinkonsultoinnin tehtäviin. Voit olla jo valmiiksi kokenut ammattilainen tai innokas ja motivoitunut kasvamaan vastuulliseen rooliin.  

Pääasialliset työtehtäväsi

Tehtäväkenttäsi vanhempana konsulttina tai projektipäällikkönä on monipuolinen ja voit toimia mm. seuraavanlaisissa tehtävissä: 

 • Vastaat tai toimit konsulttina vaativissa julkisten hankintojen valmistelu- ja läpivientiprojekteissa yhteistyössä tilaajan ja tiimimme kanssa. Projektit voivat olla arvoltaan muutamasta miljoonasta aina miljardiluokkaan. Tyypillisissä toimeksiannoissa määritämme yhdessä tilaajan kanssa käytettävän hankintamenettelyn ja urakkamuodon, suunnittelemme hankinnan läpiviennin sekä viemme kilpailutusprosessin loppuun aina sopimuksen kirjoittamiseen asti. Keskitymme erityisesti monimutkaisiin julkisiin hankintoihin sekä yhteistoiminnallisiin urakkamuotoihin.
 • Toimit yhteistoiminnallisten projektien projektikonsulttina sparraten ja kehittäen projektin kaikkia osapuolia yhteistoiminnallisempaan ja tehokkaampaan toimintaan (mm. prosessikehitys, johdon sparraus, yhteistoiminnallinen aikataulusuunnittelu, tahtituotanto, lean-rakentamisen periaatteet). Tyypillisissä toimeksiannoissa voit olla mukana kehittämässä hankkeen johtamista, organisointia ja integraatiota, big room -toimintaa ja yhteisiä toimintamalleja, edistyksellisiä tiedonhallinta- ja tilannekuvaratkaisuja sekä virtauttamassa niin hankkeen suunnittelua kuin toteuttamistakin. Toimeksiannoissa pyrimme integroitumaan osaksi kulloisenkin hankkeen projektitiimiä ja työskentelemme pääasiallisesti asiakasprojektien big room -tiloissa.

Tehtävissäsi toimit asiakasrajapinnassa jatkuvasti kehittäen tuotteita ja palveluitamme sekä olet mukana luomassa yhä uudenlaisia ratkaisuja hankinta- ja projektitoiminnan kehittämiseen alalla.  

Kaikista mainituista tehtävistä ei tarvitse olla vuosien kokemusta. Tärkeämpää on, että olet kiinnostunut kehittämään osaamistasi kyseisten tehtävien parissa ja kykenet omaksumaan tehokkaasti uusia asioita.  

Organisaatiomme on matala ja osallistut muiden tekijöidemme tapaan kiinnostuksen kohteittesi mukaisesti palveluidemme toteuttamiseen. Työ on hyvä sekoitus tiimityöskentelyä ja itsenäistä tekemistä, joustavaa sekä toisia sparraavaa. Haluamme kaikkien onnistuvan työssään ja mahdollistaa tekijöille mielekkäät ja kunkin haluista lähtevät tehtävät.  

Työtehtävä sijoittuu pääasiallisesti PK-seudulle ja asiakasprojekteihimme noin 200 km säteellä pääkaupunkiseudusta. Mahdollisuuksina voi myös nousta lyhyempiä tai pidempiaikaisia ulkomaankomennuksia eri EU-maihin yhteisen tahtotilan ja esimerkiksi kielitaidon kohdatessa.  

Odotamme sinulta: 

 • 2-10 vuoden työkokemusta, erityisesti rakennusalalta tai liikkeenjohdon konsultoinnista  
 • korkeakoulututkintoa (ylempi tai alempi) hyvillä arvosanoilla
 • intoa jatkuvaan kehittymiseen sekä itsesi ja muiden haastamiseen 
 • oma-aloitteisuutta ja vahvaa kykyä uuden omaksumiseen 
 • kykyä ilmaista itseäsi selkeästi ja vakuuttavasti monimutkaistenkin asioiden kohdalla 
 • hyviä tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoja 
 • tahtotilaa rakennusalan kulttuurin muuttamiseen 

Lisäksi laskemme eduksesi: IPT- ja allianssiosaamisen, lean-osaamisen, hankinta- ja sopimusosaamisen (erityisesti julkiset hankinnat), PowerBI-, SQL- tai Python-osaamisen, erinomaisen englannin kielitaidon sekä sujuvan saksan, ranskan tai ruotsin kielitaidon.

Tarjoamme sinulle: 

 • varmasti mielenkiintoisimmat projektit ja merkitykselliset työtehtävät, joilla on vaikutusta rakennusalan kehittymiseen 
 • parhaan kehittymispaikan rakennusalan tulevaisuuden ammattilaiseksi 
 • aidosti upean työyhteisön, jossa annetaan vastuuta ja vapautta, arvostetaan ja autetaan, saadaan aikaan mutta ei turhaan jäykistellä 
 • joustavat työajat sekä ketterän ja matalan organisaation 
 • kannustavan palkkauksen ja kattavat henkilöstöedut 
 • työpisteen ja välineet Helsingin Kampissa, asiakasprojekteilla ja kotona 
 • mahdollisuuden kehittyä urallasi omien vahvuuksien ja kiinnostusten mukaan 

Hakemukset ja lisätiedot 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si 28.3. mennessä. Voit halutessasi toimittaa myös muita liitteitä, esim. opintosuoritusotteen.

Lisätietoja tehtävästä saat managing partneriltamme Miika Ronkaiselta, miika.ronkainen@vison.fi, 040 8610938 tai LinkedIn.  Käynnistämme haastattelut jo hakuaikana. 

💡 Lue lisää Visonilla työskentelystä ja työhaastattelun teemoista Miikan haastattelusta: ”Ihmisten johtamista ei saa unohtaa digitaalisten työkalujen kaudella – Tehon takana on psykologinen turva” (Rakennuslehti, 28.9.2022)