Espoolainen kilpapurjehtija Oskari Muhonen aloittaa Vison Oy:n avustavana konsulttina kesällä 2023. Hän tekee syksyn 2023 aikana yritykselle rakennusalan liiketoimintamallien kehittämiseen liittyvän kandidaatintyön. Työn tulee ohjaamaan projektikonsultoinnin liiketoimintajohtaja Rauli Wallén.

Oskari on muun muassa aikuisten MM-hopeamitalisti, kolminkertainen alle 23-vuotiaiden Finnjolla-luokan maailmanmestari sekä kolminkertainen Suomen vuoden purjehtija. Nyt hän on siirtynyt 49er luokkaan ja tavoittelee paikkaa Pariisin olympialaisissa yhdessä Edvard Bremerin kanssa.

”Ensimmäiset paikat Pariisiin ovat jaossa elokuussa Haagissa käytävissä MM-kilpailuissa. Olemme vielä varsin tuore tiimi 49erissa eli harjoiteltavaa riittää, mutta kehityskäyrä on ollut jyrkkä. Olimme heti ensimmäisessä Maailman Cup – kisassa karsintarajojen sisällä, joten ihan lupaavalta vaikuttaa. Nyt lisää kovaa treeniä ja katsotaan mihin se kantaa – toivottavasti mahdollisimman korkealle!”, Oskari kertoo.

Oskari opiskelee huippu-urheilun ohella tuotantotaloutta Aalto-yliopistossa. Hänen seuraava opiskeluihin liittyvä tavoitteensa on valmistua tuotantotalouden kandidaatiksi vuoden 2023 loppuun mennessä.

”Vison on pitkäaikaisin yhteistyökumppanini ja on mahtavaa päästä tekemään merkityksellistä ja mielenkiintoista kandidaatintyötä heidän kanssaan. Minulla alkaa olemaan vaadittavat kurssit jo kasassa, eli kandin osalta ollaan niin sanotusti loppusuoralla”, Oskari jatkaa.

Vison Oy on tehnyt kilpapurjehtimisen tiimoilta Oskarin kanssa yhteistyötä vuodesta 2017 alkaen. Nyt yritys haluaa olympiatavoitteiden lisäksi tukea hänen ammatillista kehittymistään. Kandidaatintyössään Oskari tulee pureutumaan rakennusalan liiketoiminnan tämänhetkisiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

”Hienoa saada Oskari mukaan Visonin porukkaan! Tavoitteena kandityöllä on tarjota kuvaus rakennusalan liiketoimintojen mahdollisuuksista, kun siirrytään uniikkien projektien johtamisesta operaatioiden johtamiseen. Katsotaan millaiset trimmivinkit Oskari työssään tarjoaa”, Rauli Wallén kertoo.

Lisätietoja:

Miika Ronkainen (vas.), Oskari Muhonen ja Rauli Wallén