Eemeli Inkala, 23, on Visonin avustava konsultti ja kilpailee SKOLin Vuoden nuori konsultti 2023 tittelistä. Eemeli on tekniikan kandidaatti ja opiskelee Aalto yliopiston Building Technology -maisteriohjelmassa. Hän on toimiston ilopilleri ja kiinnostunut monipuolisesti alan kehittämisestä.

Millainen työnkuvasi on Visonin avustavana konsulttina?

Työtehtäväni liittyvät meidän kaikkiin liiketoimintoihin projekti- ja hankintakonsultoinnista lean-valmentamiseen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. aikataulukoordinointi, hankinta-asiakirjojen valmistelu ja erilaisten simulaatioiden, kuten Villegon, fasilitointi.

Miten päädyit suunnittelu- ja konsultointialalle?

Tein kandityön koskien lean-rakentamista ja tahtituotantoa, jolloin lean-kärpänen pääsi puraisemaan.  Halusin työskennellä aiheen parissa lähemmin ja nyt pääsenkin toimimaan lean-rakentamisen parhaiden asiantuntijoiden kanssa alan mielenkiintoisimmissa hankkeissa.

Mitkä ovat olleet sinulle mieleenpainuvimpia projekteja?

Olen ollut jo mukana useissa tahtituotantoprojekteissa, koskien niin infra- kuin talonrakentamistakin. Yksittäisenä esimerkkinä voisin nostaa erään korjaushankkeen, jossa rakennusaikaa saatiin lyhennettyä puolella vuodella. Normaalin tahtituotannon suunnittelun lisäksi projektin haasteena oli ajoittaa eri lohkojen työt sekä tasapainotella käyttäjien kokeman häiriön ja koko hankkeen keston välillä.

Lisäksi nostaisin esiin erilaiset valmennukset, joita olen ollut mukana toteuttamassa. Ne ovat mielestäni merkityksellisiä, koska simulaatiovalmennuksissa pääsee tekemään yhdessä ja seuraamaan ihmisten oivalluksia. Aina on siistiä, kun joku saa valmennuksesta jotain suoraan hyödynnettäväksi omaan arkeen.

Miksi juuri sinä olisit vuoden nuori konsultti 2023?

Olen vuoden nuori konsultti 2023, koska olen aidosti kiinnostunut rakennusalan kehittämisestä, ja toivon että innostukseni tarttuu myös muihin. Nopea uuden oppiminen ja jatkuva osaamisen kehittäminen ovat tärkeitä taitoja alan muuttuessa ja koen hallitsevani ne hyvin. Lisäksi pidän sosiaalisissa tilanteissa toimimista suurena vahvuutenani. Se on mielestäni tärkeää, koska alan kehitys lähtee paremman vuorovaikutuksen kautta.

💡 Tutustu kilpailun kaikkiin finalisteihin ja äänestä suosikkiasi täällä: https://skol.teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/aanesta-suosikkiasi-vuoden-nuori-konsultti-2023-kisassa.