Vison ostaa osake-enemmistön virolaisesta Brainteam OÜ:stä. BrainTeamin osto vahvistaa Visonin läsnäoloa Viron ja Baltian markkinoilla ja tiivistää edelleen kahden yrityksen jo liki 10 vuotta kestänyttä yhteistyötä.

Vison ja BrainTeam ovat toimineet jo aiemmin yhdessä Virossa käynnissä olevissa hankkeissa, kuten Sindi-Lodja -siltahankkeessa, Paldiskin energiavarastohankkeessa sekä nyttemmin myös Rail Baltica -rautatiehankkeessa.

BrainTeam on vakiinnuttanut asemansa Viron johtava allianssiasiantuntijana ja lean-rakentamisen konsulttina. Yritys toimii mm. Viron liikenneviraston, valtion puolustusinvestointikeskuksen, Rail Baltican ja Tarton kaupungin konsulttina. Lisäksi BrainTeamilla on mittava kokemus Viron puurakennusteollisuuden ja huonekaluteollisuuden toimeksiannoista.

BrainTeamin kauppa on Visonin ensimmäinen yrityskauppa ja samalla iso askel kansainvälisille markkinoille. Brainteam tarjoaa Visonille valmiit verkostot ja osaamisen laajentua myös muihin Baltian maihin.

BrainTeamin perustaja ja omistaja August Kull sekä konsultti Sulev Senkel jatkavat yrityksen partnereina ja konsultteina.

Yrityskaupasta ja sen sopimusjärjestelyistä vastasivat hyvässä yhteistyössä Visonin Viron projektien projektipäällikkö, liiketoimintajohtaja Rami Tuokko ja BrainTeamin Sulev Senkel.

Kuvassa vasemmalta Jani Saarinen ja Rami Tuokko Visonista, August Kull ja Sulev Senkel BrainTeamista.

Lisätietoja: