Piinavuosi paketissa

Visoninkin vuotta 2020 keikutti eniten maaliskuussa alkanut koronapandemia. Ensiksi suljettiin projektien big roomit ja sen jälkeen loppuivat livenä järjestettävät asiakastilaisuudet ja projektienn koulutukset ja valmennukset.

Projektit ovat onneksi jatkuneet ja työntekokin on sujunut etänä, kuten se on sujunut vuodesta 2012. Meillä Visonissa ei ole koskaan ollut kenelläkään omaa työpistettä ja olemme toimineet asiakasprojekteissa yhtä lailla kotona ja Teboililla- Otimme käyttöön Teamsin rinnalla Zoomit ja breakout roomit ja jatkoimme konsultointia ja koulutuksia virtuaalisesti. Tästä kiitos myös asiakkaillemme, joilla on ollut valmius toimia samalla tavalla.

Visonin liikevaihto jopa kasvoi keväällä, kun pystyimme hyödyntämään aiemmin ruuhkiin ja siirtymisiin varatun ajan asiakasprojekteihin. Mutta vaikka tuottavuus varmasti hetkellisesti kasvoi, näkyvät sen seuraukset vielä pitkään yhteisen intoilun ja muun kehittämisen taantumisena.

Kesällä pääsimme onneksi tapaamaan toisemme, kun vietimme firman kesäjuhlia Uuraisten Marjoniemessä (www.marjoniementila.fi). Suunnittelimme tulevaa ja varauduimme onnistuneesti koronan toiseen aaltoon.

Kasvu ja tarina jatkuu

Visonissa on nyt 20 työntekijää, joista puolet jo omistajina. Tänä vuonna meillä aloittivat tekniikan opiskelijat Veera Muukkonen ja Aron Sajavaara sekä osakkaaksi ja partneriksi kutsutut Tarja Merikallio ja Annina Peisa. Molemmat kovan linjan ammattilaisia betoni- ja infra-alalta.

Kesäkuussa 2020 päättynyt tilivuosi oli tähänastisista paras. Liikevaihtomme kasvoi melkein 3 milj. euroon, teimme tavoitellun tuloksen ja jaoimme tulospalkkiota keskimäärin 1,5 kuukauden palkan. Ja meillä on koko ajan haku päällä, jos hyvä homma ja merkityksellinen työ kiinnostaa.

Uudistimme nettisivumme (www.vison.fi) ja laadimme uudet projektitoteutukset koonneen suuren suosion saavuttaneen allianssiraportin. Raportti on saatavilla myös englanniksi ja viroksi. Veera Muukkonen teki meille diplomityönsä suunnittelun virtauttamisesta ja todisti, miten rakennushankkeiden suunnittelussakin tulisi tähdätä pienempään eräkokoon.

Sairaaloita, ratikoita ja urheilufoorumeita

Visonin vuoden 2020 suurimpia projekteja ovat olleet Oulun ja Espoon Jorvin sairaalat, Kalasataman ja Kruunusiltojen raitiotiet, rautateiden turvalaitehankinnat, Tampereen Hippostalo sekä Turun uusi konserttitalo.

Uusimmat hankkeemme ovat Laakson sairaala ja Vaasan yliopistokampus. Lisäksi meillä on tarjoukset vetämässä muutamaan muuhun mielenkiintoiseen hankkeeseen myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Olemme laajentaneet palveluitamme strategiseen konsultointiin, energiatehokkuuspalveluiden toteuttamiseen sekä suunnittelun ja rakentamisen ohjaukseen ja tahtituotannon suunnitteluun. Lisäksi meillä on käynnissä mittavan puolijulkisen hankkeen kilpailuttaminen vuokrasopimuksella.

Saimme uusiksi asiakkaiksi mm. Helen Oy:n, Puolustusministeriön, Regenero Oy:n, Tuusulan kunnan ja Staran Helsingistä. Ja olemme saaneet säilyttää kaikki vanhat! Tästä suurkiitos teille kaikille.

Allianssi- ja IPT-hankkeet rikkovat ennätyksiä

Suomessa on nyt jo toteutettu, käynnissä tai suunnitteilla noin 75 allianssihanketta ja 25-35 muuta integroitua projektitoimitusta (IPT). Näistä allianssihankkeiden yhteenlaskettu volyyymi yltää jo kohta 6 mrd. euroon ja muiden IPT-hankkeiden 1-1,5 mrd. euroon.

Uusia IPT-hankkeita ovat Laakson sairaala, Turun uusi konserttitalo, Vaasan yliopistokampus ja Hailuodon siltayhteys. Vuodesta 2014 jatkunut Tampereen Tammelan stadion nytkähti vihdoin kohti rakennusvaihetta ja Helsingin Pallo-Pojat Juniorit ry sai pystytettyä Suomen pienimmän allianssiprojektin toteuttaman jalkapallokuplan. Ja vuoden Työmaaksi valittiin taas allianssiprojekti, Helsingin yliopiston päärakennuksen perusparannus.

Lämmin kiitos ja tervettä uutta vuotta!

Olemme lahjoittaneet joulumuistamisiin tekemämme varaukset Hyvä Joulumieli -keräykseen sekä yksinäisille nuorille ja vanhuksille. Otamme rokotukset heti, kun ne meille suodaan.

Kiitämme lämpimästi tästä vuodesta ja toivotamme teille kaikille hyvää ja tervettä uutta vuotta 2021.

Vison Oy