Muutamme tapaa toimia!

Vison Oy:n visiona on muuttaa kiinteistö- ja rakennusalaa ja julkisia toimijoita ja nostaa Suomi Euroopan ykköseksi vaativien projektien toteuttamisessa budjetissa ja aikataulussa.

Autamme kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita ja julkisia hankintayksiköitä toteuttamaan systeemisiä muutoksia asiakastyytyväisyyden, tuottavuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Toimimme suunnan näyttäjänä ja kyseenalaistajana, asiantuntijana, fasilitaattorina ja valmentajana.

Integrointia ja Lean-johtamista

Suomessa on käynnistetty vuodesta 2011 lähtien jo yli 50 allianssiprojektia. Näiden hankkeiden yhteenlaskettu arvo ylittää jo 3 mrd. euroa.

Rakennusala on alkanut integroitumaan ja uudenlaiset toteutusmallit ja hankintamenettelyt ovat käynnistäneet kokonaan uudenlaisen kehityksen. Yhteistyö ja yhdessä tekeminen, avoimuus ja luottamuksen rakentaminen ovat osoittautuneet kilpailueduksi. Lean-johtaminen haastaa alan asiantuntijoita aivan uudelle tasolle. Big room, Last Planner System, Target Value Design ja tahtituotanto muuttavat tapaamme toimia.

Muutos näyttää taaksepäin katsoen yllättävän nopealta. Tulevaisuus on kuitenkin jo nurkan takana.

Tutustu videoomme: We have seen nothing yet!

Systeemisiä muutoksia radikaalista ajattelusta

Rakentaminen, julkiset palvelut tai tietojärjestelmähankkeet koituvat usein liian kalliiksi tai ne eivät aina vastaa asiakkaiden odotuksia. Vaikka Suomessa kyetäänkin musiikkitalon, suomalaisen peruskoulun, Apotin tai Sote-uudistuksen kaltaisiin maailmanluokan ratkaisuihin, liian moni projekteista ja palveluista olisi silti toteutettavissa laadukkaammin, kustannustehokkaammin tai asiakaslähtöisemmin.

Kiinteistö- ja rakennusala, julkiset hankinnat tai kaupunkien katutyöt kehittyvät eri toimijoiden ja sektoreiden rajat ylittävästä toimintaprosessien muuttamisesta. Tällaiset muutokset syntyvät radikaalista ajattelusta, vanhojen toimimattomien tapojen kyseenalaistamisesta, uusien innovaatioiden hyödyntämisestä tai teknologioiden käyttöönotosta. Parhaimmillaan muutos käynnistyy yksinkertaisesti vain toisilta oppimalla ja yhteisiin tavoitteisiin tähtäävällä yhteistyöllä.

Arvoa rahalle ja vähemmän hukkaa

Tuemme asiakkaitamme hankintastrategian kehittämisessä, projektien ja palveluiden toteutusmuotojen ja hankintamenettelyjen valinnassa, hankintojen suunnittelussa ja läpiviennissä sekä projektien johtamisessa ja tuotannon ohjauksessa.

Hyödynnämme projekteissamme lean-johtamista ja lean-työkaluja, kuten big room -toimintaa, Last Planner -suunnittelua, tilaajan tavoitteisiin suunnittelua (Target Value Design) ja tuotannon virtauttamista. Keskitymme insinööritieteiden lisäksi myös talouteen, ihmisten johtamiseen ja kulttuurin muuttamiseen.

Konsultoimme asiakkaitamme vaativien projektien ja palveluiden suunnittelussa, kilpailuttamisessa ja johtamisessa substanssista riippumatta.


Uutiset

Pauliina Fuss ja Samppa Roimela Visoniin! (23.09.2019)
Pauliina Fuss ja Samppa Roimela aloittivat Visonin konsultointitiimissä 16.9.19. Pauliina opiskelee tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisessä..

Nina Flinck Visonin projektipäälliköksi (19.08.2019)
Visonin tiimiä Nina vahvistaa monialaisella arviointien ja kehittämisen osaamisellaan. Aiemmin Nina on toiminut rakentamisen laadun parissa mm. toimialan yritysten..

Vison hakee uusia ammattilaisia (10.08.2019)
Konsultti ja/tai projektipäällikkö Haemme asiantuntijoita vaativien rakennushankkeiden projektikonsultoinnin vetäjiksi ja/tai kokeneempien konsulttien työpareiksi..

Vaasan sairaala edennyt toteutusvaiheeseen! (03.06.2019)
Tänään 3.6 allekirjoitettiin Vaasan sairaalan H-rakennuksien toteutusvaiheen sopimus! Sairaala-alueelle rakennetaan 37 000 m2 suuruinen rakennus, jolla korvataan..

Vison Oy hakee tekniikan kandidaattia osa-aikatyöhön (08.03.2019)
Tarjoamme näköalapaikkaa rakennusalan kehittämiseen Haemme kanditutkinnon suorittanutta rakennusalan tai tuotantotalouden korkeakouluopiskelijaa rakennusalan ja/tai..

Rauli Hämäläinen Visoniin! (23.10.2018)
Rauli vahvistaa Visonin tiimiä vaativien hankkeiden toteutusmuotojen suunnittelussa ja projektikonsultoinnissa. Hän on toiminut aiemmin suunnittelu- ja projektitehtävissä..

15.10.2018  Lean- ja allianssikoulutusta 31.10.-1.11.2018!
05.09.2018  Lean rakennusalalla 24.-25.9 Vielä ehdit mukaan!
23.08.2018  Nimitysuutisia Visonista
14.08.2018  Lean rakennusalalla-valmennus tulee taas!
12.07.2018  Vison hakee uusia työntekijöitä
15.10.2018  Norjassa on käynnistetty ensimmäinen projektiallianssi Rv 6 Kvål-Melhus